JUSS OG SAMFUNN

Piratjeger appellerer til norske ledere

Fire av ti vet ikke hvorvidt det er oppdaget ulovlig programvare i deres bedrift.

17. sep. 2010 - 09:52

Piratjegerforeningen BSA Norge (Business Software Alliance) har gjennomført en undersøkelse blant norske bedrifter som de mener gjenspeiler «bekymringsverdig lav bevissthet» hos norske ledere om piratkopiering av programvare.

Undersøkelsen tyder på at hver femte bedrift har avdekket bruk av ulovlig installert programvare i løpet av de to siste årene.

Thor Mosaker i BSA Norge mener norske bedriftsledere må gjøre mer for å avverge lisensstridig bruk av programvare.
Thor Mosaker i BSA Norge mener norske bedriftsledere må gjøre mer for å avverge lisensstridig bruk av programvare.

Samtidig svarer fire av ti bedriftsledere at de ikke vet hvorvidt det er oppdaget ulovlig programvare i deres bedrift. Ni av ti erkjenner at det tilhører lederansvaret å sørge for at bedriften holder seg til lovlig programvare.

– Norske bedriftsledere må bli mer bevisst de farer og ulemper ulovlig programvare representerer. De eksponerer ikke kun seg selv og kundene for fare, de risikerer også å måtte bøte med fengsel og økonomisk erstatning, sier Thor B. Mosaker, talsperson for BSA Norge.

Piratkopiering er brudd på åndsverkloven og kvalifiserer til økonomisk erstatning. Ledere risikerer også inntil tre års fengsel.

En undersøkelse som BSA Norge publiserte i mai i år tyder på at piratraten i norske bedrifter er 29 prosent, det samme som i 2006.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.