Piratjeger skal ordne storkunder for Ravenholm

Etter tre måneder i Birdstep blir tidligere piratjeger Norvald Heidel salgsdirektør hos Ravenholm, som han skal gjøre til storleverandør hos de største.

Norvald Marstrand Heidel var drivende kraft i den norske avdelingen av Business Software Alliance fra juli 1996 til mars 1999, da han lot vervet gå videre til Mamut-sjef Eilert Hanoa.

Etter åtte år i Microsoft Norge - en periode sto det "Anti Software-theft Manager" på visittkortet - gikk Heidel videre til Birdstep Technology, der oppholdet ble merkverdig kort, bare tre måneder. "Det ble for abstrakt", er hans kommentar.

I Ravenholm der han begynte i dag, er Heidels oppgave å videreføre Ravenholms bestrebelser for å gjøre seg til ledende programvareleverandør hos storbedriftene. Den tidligere piratjegeren mener han kjenner nøkkelen til dette: Tilby dem bedre service rundt drifting av programvareporteføljen.

Opplegget heter SAM for "Software Asset Management".

- Det er et vedlikeholdstilbud der vi går inn og måler kundes softwareinnhold og bruk, for så å sette opp en fornuftig driftsplan for alle softwareinstallasjonene, sier Heidel til digi.no.

Ravenholm tilbyr programvare fra 900 ulike leverandører.

Til toppen