Piratjegere skal tilby "gulrot"

Business Software Alliance tester en ny strategi i forhold til piratene: Nå blir det mer "gulrot" enn pisk som skal stoppe piratkopiering av programvare.

Antipirat-organisasjonen Business Software Alliance skal teste en ny strategi overfor potensielle programvare-tyver. Bedrifter i USA får tilbud om lisenssjekk, med påfølgende registrering, heller enn å bli utsatt for bøter og straffereaksjoner. Det skriver News.com.

Prosjektet lar bedriftene sjekke om de har ulisensiert programvare, uten å risikere bøter og avgifter for tidligere bruk - noe som kunne koste millioner av kroner for bedriftene. For å stjele News.coms sammenligning: BSA har dermed gått over fra å true med kjepp til å lokke med gulrot. - Det kjøres kontinuerlig kampanjer over hele verden i BSAs regi, tilpasset de foskjellige regionene. Vi vil nok se på hvordan dette fungerer i USA, og vi ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt å prøve det i Norge også, sier norges BSA-sjef Eilert Hanoa til digi.no.


Test-prosjektet skal gå til slutten av januar, i flere stater og byer i USA, og BSA sentralt tror programmet kan utvides til andre markeder etter hvert.

Mye av programvarepirat-problemene skyldes problemer med å holde oversikt over hva som er installert hvor i en stor bedrift. BSA tilbyr derfor verktøy som skal gjøre det enklere å få oversikten. Disse kan skaffes ved å henvende seg til organisasjonen, for eksempel gjennom deres nettsted.

Programmet betegnes som en mulighet til å ordne opp i lisens-administrasjonen sin uten å havne i en av BSAs pressemeldinger om pirat-raid.

Til toppen