JUSS OG SAMFUNN

Piratjegere tatt med buksa nede

Iveren etter å skremme er større enn respekten for andres kode.

9. aug. 2010 - 13:23

Nettstedet torrentfreak.com har avdekket et interessant tilfelle av piratvirksomhet hos piratjegerne selv: U.S. Copyright Group ‘Steal’ Competitor’s Website.

Det dreier seg om US Copyright Group (USCG) som skulle automatisere sine trusler mot 5000 påståtte fildelere som skal ha lastet ned ulovlige kopier av filmen The Hurt Locker. Filmselskapet har satt i gang en prosess for å få tak i fildelernes identiteter.

Når disse identitetene var på plass, skulle USCG sende hver av dem en e-post der de fikk valget mellom å betale 2500 dollar (15 000 kroner) eller risikere rettslig forfølgelse. E-posten ga mottakerne brukernavn og passord til en portal der de kunne registrere seg og gjøre opp for seg.

Ifølge torrentfreak.com tok USCG en snarvei da de skulle opprette denne portalen: De kopierte rett og slett koden til en tilsvarende portal hos en av sine konkurrenter, Copyright Enforcement Group.

USCG kopierte til og med copyright-notisen til konkurrenten.

Torrentfreak.com dokumenterer sin påstand med skjermdumper og kode fra portalene til begge piratjegerne. Siden artikkelen ble publisert, er den utvidet med en studie i hvordan USCG gradvis har endret koden i sin portal for å minske inntrykket av at den er en tro kopi av konkurrentens.

Ingen av piratjegerne ser ut til å ha ønsket å kommentere saken offentlig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.