Piratkopierer fotballkamper i sanntid

I Sverige har TV-selskapene fått et nytt piratproblem. De dyre fotball-kampene spres - i sanntid.

Stadig nye typer innhold rammes av piratkopiering. Først var det musikk, så film og etterhvert TV-serier.

TV-bransjen ser dog ut til å ha fått kontroll med piratkopierte dekoder-kort, men nå dukker det opp et nytt problem: Piratkopiering av fotball-kamper, det innholdet TV-selskapene betaler mest for. I Sverige sendes nå fotballkamper over nettet - i sanntid.

I forrige uke ble de første piratsendingene av Canal+ fotballkamper og sportstilbud sendt på nettet. Det eneste som kreves for å se fotballkamper på nettet er Windows Media Player og bredbåndstilknytning, skriver idg.se.

Det er tvstream.se som står bak de første piratsendingene i Sverige, som ble registrert 21. oktober. Informasjonen om denne siden har raskt blitt spredt på sportsforum. Flere av Canal+ eksklusive fotballkamper ble denne uken sendt på nettet.

tvstream.se var nede da digi.no sjekket i dag morges.

Selv om det nå ser ut til at tvstream.se har sluttet med sine sendinger, finnes en direkte lenke til Canal+ egen web-tv med en oppfordring om å besøke Canal+ for å se streaming.

En av de store internasjonale nettstedene som startet i slutten i 2005, inneholder i dag lenker til de fleste sportsgrenser som basket, NHL hockey og fotball. Det distrubueres sportssendinger via fildelingsprogrammer og nettstedet har i dag 4 500 registererte brukere på sitt forum.

Det kan bare være er et tidsspørsmål før flere nettsteder dukker opp som vil sende ut betalkanalenes materiale direkte via nettet, skriver idg.se.

Til toppen