JUSS OG SAMFUNN

- Piratkopierte sine egne filmer

Svensk filmbransje knyttes mot Pirate Bay.

8. sep. 2011 - 10:25

Nye kinofilmer er lekket fra Svenska Filminstitutets (SFI) servere og rett ut på fildelingsnettstedet Pirate Bay. Det skriver Aftonbladet.

Ifølge oppslaget skal flere kinoaktuelle titler ha blitt filmet i en tom kinosal. De piratkopierte filmene skal deretter har funnet veien til det kjente fildelingsnettstedet.

Det er IT-selskapet Doubletrace AB som skal ha oppdaget at filmstiftelsens egne IP-adresser er brukt ved spredning av materialet.

Overfor Aftonbladet avviste først SFI-direktør Bengt Toll helt bastant at det fantes mistanke eller tegn på at det hadde foregått ulovlig fildeling hos dem. I går måtte han innrømme at han ble informert om forholdet allerede for to uker siden.

- Jeg kunne ikke gå ut med dette offentlig, ettersom saken er under etterforskning, sier Toll til avisen.

Filmsjefen sier han tar anklagene svært alvorlig, og at han personlig har informert både eget styre og det svenske kulturdepartementet. Videre er revisjonsbyrået PWC leid inn for å foreta en uavhengig granskning av virksomhetens sikkerhetsrutiner.

Svenska Filminstitutet har senere lagt ut en kommentar på egne nettsider:

«For to uker siden kom filmselskapene Strix og SF Bio med opplysninger om at svenske filmer ble spredt ulovlig fra Filminstitutet, mistanker de mendte var kjent i filmbransjen.»

- Vi tok naturligvis disse opplysningene på største alvor, da piratkopiering er en av de mest alvorlige utfordringer. Vår misjon er å styrke svensk film og at vi skulle bli assosiert med ulovlig fildeling er en av de mest alvorlig anklagene som kan rettes mot Filminstitutet. Det gjelder uavhengig av om denne aktivitet har skjedd på våre datamaskiner, vårt nettverk eller lokale vi leier bort.

Ifølge Bengt Toll har de ikke lyktes å finne spor etter hendelsen verken i nettverket eller brannmuren.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra