Pixelpark: - Svenskene ville ha nytt navn og flere aksjer

Svenskene ville bestemme navnet og ha flere aksjer i det nye selskapet. Det hevder Paulus Neef, CEO i Pixelpark, i sin begrunnelse for at han brøt fusjonen med Svenske Cell Network og Mandator torsdag morgen.

Svenskene ville bestemme navnet og ha flere aksjer i det nye selskapet. Det hevder Paulus Neef, CEO i Pixelpark, i sin begrunnelse for at han brøt fusjonen med Svenske Cell Network og Mandator torsdag morgen.

Toppsjefen i Pixelpark, Paulus Neef, er forbannet på Cell Network og Mandator.

Paulus Neef sa på en pressekonferanse i Berlin torsdag ettermiddag at han dypt beklaget bruddet, men at det var helt nødvendig for Pixelpark å bryte de videre fusjonsforhandlingene mellom selskapene.
Ifølge Neef skal Cell og Mandator ha krevd en reforhandling av kontrakten selskapene hadde lagt til grunn for fusjonsforhandlingene.

- Plutselig, og uten forvarsel erklærte selskapene at de ikke ville følge kontrakten. På tirsdag trakk de seg fra roadshowet som allerede var underveis, og krevde å få reforhandlet den signerte kontrakten. Denne kontrakten spesifiserer basisen for det fusjonerte selskapets fremtidige struktur, forteller Neef.

Kontrakten inneholdt blant annet følgende:

  • Navnet på det nye selskapet: Pixelpark AG
  • Konsernsjef: Paulus Neef
  • Aksjonærstruktur: Pixelpark sine aksjonærer skal ha 56,6 prosent av aksjene i det nye selskapet mens Cell/Mandator skal ha de gjenværende 43,4 prosent.

- Plutselig ville de svenske selskapene reforhandle alle disse bestemmelsene. Vi kunne ikke - og ville ikke - akseptere dette, og brøt derfor forhandlingene onsdag ettermiddag, påsto Neef under dagens pressekonferanse.

Neef fortsatte å skjelle ut svenskenes opptreden: - Vi hadde sammen med Cell og Mandator forberedt oss på et internasjonalt roadshow for analytikere og investorer, og arrangerte møter i både Europa og USA. Ledergruppen skulle dra rundt for å presentere det nye selskapet og den forenede strategien. Store forventninger hadde blitt bygget opp da problemene plutselig begynte. De svenske selskapene signaliserte at de ville reforhandle avtalen, uten å si klart i fra om dette, hevdet Neef.

Ifølge Pixelpark-sjefen ble analytikermøtet som ble arrangert tirsdag denne uken, utsatt og nesten kansellert på grunn av at svenskene ble mer og mer uklare eller usikre. Neef forteller at han ble svært overrasket da Cell og Mandator senere på dagen ville kansellere sin videre deltakelse på smigreturnéen for analytikere. Ifølge Neef måtte Pixelpark avlyse møtet med de viktigste institusjonelle investorene, fordi Cell og Mandator nektet å være med før Pixelpark ville være med å revurdere avtalen.

Neef sa på pressekonferansen at det ble klart at Cell og Mandator ville tvinge Pixelpark til å revurdere avtalen.

- Mine damer og herrer, dere har nå sett hva konsekvensene av en slik oppførsel blir, sa Neef.

Neef og resten av lederskapet i Pixelpark dro til Stockholm tirsdag natt for å finne ut hva lederne i de svenske selskapene egentlig ville.

Ifølge Neef ville svenskene endre to punkt i avtalen: Navnet på det nye selskapet og eierstrukturen.

Dette kunne ikke Pixelpark godta og brøt derfor videre forhandlinger. Torsdag morgen trakk de budet på Cell/Mandator. Nå beskylder Neef de to svenske selskapene han ønsket å kjøpe, for kontrakstbrudd. Neef sier Pixelpark forbeholder seg retten til å gå til sak mot Cell og Mandator.

Alt om fusjonsbråket:


Niklas Flyborg: - Overrasket over Pixelpark
Cell benekter skyld i brudd
Pixelpark avlyser fusjonen
Cell/Mandator utsetter tysk fusjon
Mulig brudd mellom Cell og Pixelpark
Pixelparks oppkjøp av Cell langdrygt som et svangerskap
Cell solgt til tyske Pixelpark for 19 milliarder kroner

Til toppen