Pixelparks oppkjøp av Cell langdrygt som et svangerskap

Det vil ta ni måneder å sluttføre sammenslåingen av tyske Pixelpark og "svorske" Cell/Mandator. - En burde vært tysk jurist, kommenterer styreformann Jan Carlzon i Cell tørt overfor nettavisen Vision.

Det vil ta ni måneder å sluttføre sammenslåingen av tyske Pixelpark og "svorske" Cell/Mandator. - En burde vært tysk jurist, kommenterer styreformann Jan Carlzon i Cell tørt overfor nettavisen Vision.

Selv om aksjonærene i Cell, Mandator og Pixelpark skulle gi sin velsignelse til tyskernes oppkjøpsplaner, er det en rekke juridiske snubletråder som må passeres før avtalen er i boks, erkjenner Carlzon.

Dette er de fire viktigste punktene fusjonskameratene må gjennom, ifølge Vision:

  • Først må Cell og Mandator fusjonere seg ferdig til Cell Network
  • Dernest skal hver aksjonær i Cell Network få 0,1767 aksjer i "Et Nytt Selskap AS" for hver aksje de eier i "gamle" Cell Network.
  • Pixelparks eiere bytter så en aksje i selskapet mot en aksje i "Et Nytt Selskap AS"
  • "Et Nytt Selskap AS" omdannes så til nye Pixelpark, hvor Cell Network inngår som et heleid datterselskap...

Vision stiller spørsmålet om hvorvidt det er naturlig at Pixelpark med sine 600 ansatte og et årlig salg på 38 millioner euro overtar Cells 1800 ansatte og en årsomsetning på 45 millioner euro.

"Borde det inte varit Cell som köpte Pixelpark istället", kommenterer avisen, og får svar fra styreformann Carlzon:

- Det viktigste er aksjonærenes verdier. Gjennom fusjonen havner vi på Neuer Markt (Frankfurt-børsen, red.anm.), noe som høyst sannsynlig gir en høyere verdivurdering. Våre aksjonærer tjener på dette, og dessuten kjøpes vi opp med premium, forklarer den gamle SAS-sjefen.

Pixelpark har ambisjoner om å ende opp som verdens største Internett-konsulentselskap. I dag aspirerer konsernet til tittelen "Europas største" - målt i antall ansatte (2400).

Les også:


Cell solgt til tyske Pixelpark for 19 milliarder kroner
Skandinaver skaper global nettkonsulent-gigant
Agresso vil ta Cell og Framfab
Briter kjøper Cell ICD for 1,1 milliarder kroner

Til toppen