BEDRIFTSTEKNOLOGI

Planene for Outlook 98 klare

Microsoft kunngjorde onsdag at selskapet planlegger å gi ut den endelige versjonen av sin meldings- og samarbeidsklient, Outlook 98, innen slutten av mars.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. feb. 1998 - 11:57

Outlook 98 er ifølge Microsoft et forsøk på å møte behovene til en bred gruppe Internett-brukere, samt selskapets tradisjonelle brukere av Exchange, Office og Internet Explorer 4.

Ifølge PCWeek Online kan Outlook 98 brukes i kombinasjon med Microsofts Exchange Server eller enhver POP 3 (Post Office Protocol 3) eller IMAP 4 (Internet Messaging Access Protocol 4) meldingserver basert på Internett.

Outlook 98 har fått utvidet støtte for en rekke andre Internett-standarder, inkludert S/MIME (Secure Multipurpose Internet Mail Extension), NNTP (Network News Transfer Protocol) og LDAP (Lightweight Directory Access Protocol). Støtte for kalenderstandardene iCal og vCal, som lar brukere dele tidsplanleggingsinformasjonen sin med andre over nettet, samt vCard, en kommende standard for elektroniske visittkort, er også en del av programvaren. Outlook 98 har full støtte for HTML, slik at e-post-meldingene godt kan være HTML-baserte.

Ifølge CNET innrømmet Microsoft i fjor at kundenes misnøye med blant annet ytelsen til Outlook 97 har blitt tatt hensyn til under utviklingen av den nye utgaven. Microsoft har derfor knyttet Outlook nærmere opp til serveren, noe som skal gjøre programmet raskere.

Det er også blitt lagt mye arbeid i å gjøre programmet enklere å bruke. Dette har resultert i en rekke "wizards", eller hjelpere, som hjelper brukeren med å komme igang med å bruke e-post-klienten.

Ifølge PCWeek Online vil ikke Microsoft si noe om den offisielle prisen for Outlook 98, selv om nåværende brukere av Exchange Server, Office 97 og Outlook 97 vil kunne oppgradere gratis.

Den andre beta-utgaven av Outlook 98 som kom sent i fjor høst, er fortsatt tilgjengelig for nedlasting fra Microsofts nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.