BEDRIFTSTEKNOLOGI

Planlegger 16-kjernet ARM-prosessor

AMD legger fram veikart for serverprosessorer.

Dette er AMDs lanseringsplan for de neste tre halvårene.
Dette er AMDs lanseringsplan for de neste tre halvårene. Bilde: AMD
19. juni 2013 - 07:34

AMD presenterte denne uken et veikart for selskapets prosessorprodukter for server fram til utgangen av 2014. Som tidligere kunngjort vil selskapet tilby både x86- og ARM-baserte produkter.

– Vår strategi er å skille oss ut ved å tilby vår unike, immaterielle eiendom til å bygge serverprosessorer som er spesielt godt matchet til en bestemt arbeidsoppgave, og dermed senke de totale eierskapsomkostningene, sier Andrew Feldman, daglig leder for AMDs server-forretningsenhet, i en pressemelding.

«Seattle» er kodenavnet på AMDs kommende, ARM-baserte alternativ. Den vil komme i utgaver med åtte eller seksten 64-bits Cortex-A57-kjerner, klokket til minimum 2 GHz. Prosessoren skal støtte 128 gigabyte med DRAM og leveres med ulike motorer for å avlaste CPU-en og å redusere effektbehovet. Det loves også avansert krypterings- og komprimeringsstøtte, samt støtte for 10Gb Ethernet. Brikkene skal være de første med integrert støtte for AMDs Freedom Fabric for kompakte systemer.

Masseproduksjon av Seattle ventes å komme i gang i andre halvdel av 2014.

Introduksjonen av ARM-baserte serverbrikker betyr ikke at AMD gir opp i konkurransen om x86-markedet.

I første halvdel av 2014 regner selskapet med å kunne introdusere både APU-er (Accelerated Processing Unit) og rene CPU-er som er basert på inntil fire neste-generasjons kjerner, som kalles for «Steamroller». Disse produktene har kodenavnet «Berlin» og skal tilby bortimot åtte ganger så mange gigaflops per watt enn dagens AMD Opteron 6386SE. Dette vil være den første APU-en for servere som bygger på AMDs Heterogeneous System Architecture (HSA), som gir ensartet minneaksess for både CPU-en og GPU-en. Dette skal forenkle programvareutviklingen.

«Warsaw» er kodenavnet på en kraftig CPU for to- og fireveis servere som ifølge AMD skal levere ytelse og eierskapsomkostninger uten sidestykke. CPU-ene skal ha 12 eller 16 kjerner. De skal være sokkelkompatible med dagens Opteron 6300 Series. Disse brikkene ventes å komme på markedet i første kvartal av 2014.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.