Planlegger eget Windows Live-tastatur

Microsoft skal tilby et nytt tastatur spesielt tilpasset Windows Vista og Windows Live-tjenestene.

Planlegger eget Windows Live-tastatur

Microsoft skal tilby et nytt tastatur spesielt tilpasset Windows Vista og Windows Live-tjenestene.

Microsoft har publisert en flash-annonse på selskapets nettsted som forteller noen få detaljer om et tastatur selskapet skal lansere senere i år.

Ifølge kilder PCWorld.com har vært i kontakt med, skal tastaturet kalles Ultimate Keyboard og leveres sammen med en trådløs laserbasert mus. Det skal gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til både Windows Live-tjenester og noe av den nye funksjonaliteten i kommende Windows Vista. Blant annet skal det ha en Windows Live Call-knapp, som med ett trykk skal gi tilgang til en liste over Windows Live-kontaktene som er online, for å sette i gang en videokonferanse eller lynmeldingssamtale. Tastetrykket skal også sørge for at brukeren faktisk er pålogget Live Messenger-tjenesten.

En Gadgets-knapp skal gi tilsvarende tilgang til Gadgets, altså en spesiell type småprogrammer som støttes av Windows Vista.

Nederst, under mellomromstasten, er det en ny knapp som skal gi direkte tilgang til Start-menyen i Windows - ikke så ulikt det Windows-knappen kan brukes til i dag. Det betyr ikke nødvendigvis at Windows-knappene blir borte - det er i det minste synlige på bildene Microsoft benytter i annonsen. Det brukes jo også i forbindelse med mange andre snarveier.

Det kommende tastaturet skal være bakgrunnsbelyst ved behov. Det vil si at det lyser opp når det er mørkt i rommet og når brukeren er i nærheten. Dette er nyttig, siden tastaturet er batteridrevet. Sammen med tastaturet følger det en dokkløsning som kan lade opp både tastatur og mus via en USB-forbindelse med PC-en. Når tastaturet er oppladet, vil det kunne benyttes på inntil ni meters avstand fra PC-en. Det benyttes en Bluetooth-forbindelse for å oppnå dette.

Nøyaktig lanseringsdato og hva tastaturet og musen faktisk vil koste, er ikke blitt offentliggjort.

Til toppen