BEDRIFTSTEKNOLOGI

Planlegger Exchange-oppdatering til høsten

Microsofts arbeid med den første servicepakken til Exchange 2007 har for lengst startet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. feb. 2007 - 11:59

Microsoft skal komme med den første servicepakken til Exchange 2007 samtidig som selskapet lanserer produktet som foreløpig kalles Longhorn Server. Dette skal skje i løpet av andre halvdel av 2007. Dette skriver Terry Myerson, sjef for Microsofts Exchange-utviklingsteam, i et blogginnlegg.

Myerson nevner en rekke nyheter som vil introduseres med den første servicepakken. Dette inkluderer blant annet Standby Continuous Replication (SCR), som åpner for replikering til en ikke-klynget server som befinner seg i et eksternt datasenter. Hvis det primære datasenteret blir utilgjengelig, vil den eksterne serveren være klar til å aktiveres.

For bedrifter med mobile brukere vil servicepakken tilby flere nye regler som kan tas i bruk, blant annet tvungen kryptering av innholdet i enhetens systemminne, liste over hvilke applikasjoner som får eller ikke får kjøres på enheten, begrensninger i bruken av trådløse forbindelsesmetoder og i bruken av kommunikasjonsmetoder, som SMS, SMS, POP/IMAP eller kamera.

OWA (Outlook Web Access) vil få funksjonalitet som Microsoft ikke fikk ferdig i tide til å rekke lanseringen av Exchange 2007 i fjor. Dette inkluderer personlige distribusjonslister, støtte for S/MIME, regler, månedsvisning av kalender, samt gjenoppretting av slettede elementer. OWA vil også få støtte for arabisk og koreansk stavesjekk, samt muligheten til å vise Office 2007-formater som HTML.

Det skal også være nyheter i Exchange 2007 SP1 som er tilknyttet konfigureringen av offentlige mapper, POP og IMAP og rettigheter knyttet til SendAs.

Flere nye webtjenester skal være inkludert, og med Longhorn Server vil Exchange 2007 støtte rene IPv6-nettverk.

SP1 til Exchange 2007 skal komme i en begrenset betaversjon i april. Den vil bli tilgjengelig via blant annet TechNet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.