KORTNYTT

Planlegger harddisk-basert PDA

PalmOne vil trolig lansere en harddiskbasert PDA om kort tid. Allerede ligger den i vareregisteret til Amazon.com.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. mai 2005 - 10:40

Amerikanske Amazon.com har publisert informasjon om en ny PDA fra PalmOne på en egen produktside i nettbutikken. PDA-en, som kalles LifeDrive, skal ifølge Amazon.com bli tilgjengelig den 18. mai.

Allerede før Amazon.com la ut informasjonen, hadde det en stund gått rykter om en ny PDA-modell fra PalmOne, utstyrt med 4 GB harddisk, fargeskjerm og støtte for trådløse kommunikasjonsteknologier. Den antas at dette er den samme modellen som Amazon.com nå har lagt ut noe informasjon om.

Amazon.com skriver at LifeDrive er utstyrt med en 416 MHz Intel XScale-prosessor og fargeskjerm med oppløsning på 320 x 480 punkter. PDA-en skal ha målene 6,50 x 6,50 x 4,00 tommer.

Amazon.com oppgir ingen pris, men det ryktes om at LifeDrive vil koste 500 dollar.

Er det hold i ryktene, blir dette trolig den første PDA-en med harddisk som lagringsmedium. Selv om flashminne har gått betydelig ned i pris det siste året, er harddisker fortsatt den rimeligste løsningen når lagringskapasiteten er på mer enn noen få gigabytes. Ulempen med harddisker er at de er langt mer følsomme for støt, i tillegg til at strømforbruket normalt er betydelig høyere enn med flashbasert minne.

Harddisker med diameter på 0,85 tommer og 4 GB lagringskapasitet tilbys av flere kjente harddiskleverandører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.