Planlegger harddisk for PlayStation 2

Sony vil neste vår komme med en harddiskløsning for PlayStation 2 for det vestlige markedet.

Sony vil neste vår komme med en harddiskløsning for PlayStation 2 for det vestlige markedet.

Sony vil ifølge News.com lansere en harddiskløsning for spillmaskinen PlayStation 2 i mars neste år, i hvert fall i Nord-Amerika. Harddiskløsningen har vært på markedet i Japan i flere måneder allerede.

Harddisken skal ha en lagringskapasitet på 40 GB og skal kobles til på baksiden av spillmaskinen sammen med nettverksadapteren Sony lanserte i fjor.

    Les også:

Harddisken skal kunne brukes til å lagre spilloppsett, til å laste ned innhold slik som nye nivåer og personligheter fra Internett, samt til å lagre musikk og bilder. Men Sony vil forsøke å lage en løsning som forhindrer bruk av piratkopiert materiale.

På harddisken, som skal koste 99 dollar, vil spillet Final Fantasy XI være forhåndsinstallert. Dette spillet, som er en nettverkstilpasset utgave i rollespill-serien, skal være det første som kan utnytte harddisken.

Den hardeste konkurrenten til PlayStation 2 er Microsofts Xbox. Denne er allerede utstyrt med harddisk og nettverksadapter.

Sony har ifølge News.com til nå levert 880.000 nettverksadaptere til PlayStation 2, som kan brukes til å spille tilpassede spill over Internett.

Microsoft har fått over en halv million brukere av Xbox Live, en abonnementsløsning som åpner for online spilling.

Til toppen