Planlegger HiFD for PlayStation 2

Også Sony vil utstyre sin kommende spillmaskin med lagringsmuligheter. Det ventes i den forbindelse at selskapet vil ta i bruk sitt eget HiFD-format.

Også Sony vil utstyre sin kommende spillmaskin med lagringsmuligheter. Det ventes i den forbindelse at selskapet vil ta i bruk sitt eget HiFD-format.

Sony har på ingen måte hatt suksess med HiFD, lagringsformatet som skulle ta opp konkurransen med Iomegas Zip-Drive. Kort tid etter at formatet ble sluppet på markedet i fjor høst, ble det ifølge The Register trukket tilbake, rett og slett fordi enhetene ikke fungerte.

Sony skal ifølge News.com relansere enhetene til høsten med forskjellige grensesnitt. Parallell-, USB- og PC-kort-utgavene vil komme først, mens en IEEE1394/Firewire-utgave skal komme noe senere.

Og det er nettopp Firewire-utgaven som er interessant for de potensielle PlayStation 2-brukerne. PlayStation 2 (PSX2) er nemlig utstyrt med slike porter, selv om Sony gjerne kaller portene for iLink. For ifølge The Register planlegger Sony å komme med spesielle PSX2-utgaver av HiFD. Denne nyheten kommer få dager etter at Sega og Iomega annonserte Zip-enheter for Sega Dreamcast.

Både Sony og Sega har nemlig innsett at spillmaskiner kommer til å bli fremtidens WebTV, det er derfor Dreamcast har Windows CE som operativsystem. Uansett hvilket operativsystem PSX2 får - det er ikke usannsynlig at det blir basert på en kompakt utgave av Linux-kjernen - så vil ikke PlayStation lenger være begrenset til bare spill.

Til toppen