Planlegger lavpris tablet-PC

Mindre og rimeligere tablet-PCer kan bli en realitet dersom maskinen Bill Gates viste fram igår, kommer på markedet.

Mindre og rimeligere tablet-PCer kan bli en realitet dersom maskinen Bill Gates viste fram igår, kommer på markedet.

I forbindelse med lanseringen av x64-utgavene av Windows i går, viste Microsofts styreformann, Bill Gates, fram en prototyp av en hendig tablet-PC. Maskinen er designet av Acer og Asus.

Selskapene har flere målsettinger for maskinen. Brukeren skal kunne bære den med seg overalt, den skal kunne drives av et batteri som varer "hele dagen", den skal alltid kunne være tilkoblet andre enheter eller nettverk, og den skal kunne støtte flere former for naturlig interaksjon med brukeren, for eksempel tale og skal alltid være klar for bruk.

Prototypen er utstyrt med en skjerm på 7 tommer. Den skal raskt kunne bygges om til en mer ordinær bærbar PC. Målet er å lansere den i 2007.

    Les også:

Ifølge News.com er maskinen på tykkelse med ti papirark. Den skal ha innebygd kamera og en prislapp på omtrent 800 dollar. Operativsystemet blir trolig en variant av Longhorn.

Tablet-PCer har allerede vært på markedet noen år, men salget har vært begrenset. Prisene er relativt høye, i tillegg til at håndskriftgjenkjenningen, som er blant de viktigste egenskapene, ikke er oversatt til særlig mange språk.

Til toppen