Planlegger mer bruk av Linux i forbrukerelektronikk

Sony og Matsushita vil gå sammen om å utvikle programvare basert på Linux for å styre forbrukerelektronikk som harddiskbaserte videoopptakere.

Sony og Matsushita, to av verdens største produsenter av forbrukerelektronikk, håper ifølge Reuters å tilpasse Linux bedre for å håndtere video og andre konsumentorienterte funksjoner.

Foreløpig vet selskapene ikke hvilke produkter som vil komme ut av dette, men programvaren planlegges ferdig våren 2003. Deretter vil det kun ta kort tid før den kan utnyttes i konkrete produkter. En talsmann for Sony sier at kildekoden til programvaren vil ble fritt tilgjengelig for bruk og modifisering.

Sony benytter allerede Linux-basert programvare i selskapet Internett-tilknyttede harddisk-basert videoopptaker, Cocoon (bildet), som ble lansert i Japan i november i år.

Også andre selskaper utvikler Linux-løsninger for forbrukerelektronikk. Blant annet har MontaVista laget en Linux-utgave som fungerer sammen med Toshibas TMPR3927 og TMPR4927-prosessorer. Dette er brikker basert på MIPS-design og er beregnet for enheter som skrivere, DVD-spillere, spillkonsoller og set-topbokser.

Til toppen