Planlegger ny skandinavisk søkemotor

Internett-selskapet Searchfaster skal 1. april avduke en ny skandinavisk søkemotor som skal konkurrere med Sol og Yahoo.

Internett-selskapet Searchfaster skal 1. april avduke en ny skandinavisk søkemotor som skal konkurrere med Sol og Yahoo.

Med bare en etablert og dominerende aktør i Norge, fristes mange til å etablere nye portaler og søkemotorer. Både Altavista og Lycos jobber med å etablere konkurrenter. I tillegg kommer det mindre kjente selskapet Searchfaster.


I det stille har selskapet utviklet en søketeknologi sammen med programvareleverandøren Progress Software. Selskapet arbeider nå med å samle inn (crawle) innholdet fra de norske nettstedene. Planene er å lansere en skandinavisk søketjeneste 1. april.

- Vi skal lage en portal med både en søkemotor og lenkekatalog som tar opp konkurransen med både Sol og Yahoo, forteller Per Mazarino, markedsdirektør i Searchfaster.

Mazarino hevder ovenfor digi.no at det bare har kostet 10 millioner kroner å utvikle søkeprogramvaren og sette sammen en serverløsning som kan tåle stor trafikk. Han innrømmer raskt at deres løsning ikke er like kjapp som Fast, men sier selskapet i stedet satser på kvalitet.

Searchfaster vil ikke ut med alle kortene enda, men forteller at selskapet satser mest på å lage en stor katalog av manualt sorterte lenker slik Yahoo har. I tillegg skal selskapet også tilby generelle søk.
- Vi skal lage en tjeneste som ikke serverer samme lenker flere ganger eller døde lenker, lover Mazarino.

Searchfaster planlegger også å la deg velge kataloger Internett-sider fra forskjellige områder og store byer i Norge. Ved å samle nettsider for Bergens-område, håper Searchfaster både skape trafikk og kunne tilby Internett-handel for lokale bedrifter.

Slik SOL samarbeider med Altavista, skal Searchfaster samarbeide med en annen internasjonal søkemotor for å søke globalt. Hvem denne partnere er, vil ikke Mazarino fortelle.

Mazarino er en veteran i Internett-bransjen. Etter å ha startet opp Jobnett.org og solgt det til Stepstone (tidligere Jobshop) begynte Mazarino i Searchfaster 1. januar i fjor. Foreløpig har Searchfaster 13 ansatte, men i følge Mazarino ansetter selskapet nye person nesten daglig.

Han vil ikke ut med hvor mye som er investert i selskapet foreløpig, men forteller at det jobbes med flere emisjoner. Det er foreløpig 30 aksjonærer med privatinvestor og administrerende direktør Anders G. Larsson i spissen.

Til toppen