Planlegger ny utgave av Half-Life

Valve Software lover at en ny utgave av de populære skytespillet Half-Life vil komme i år. En nettside har allerede offentliggjort bilder som påstås å være fra spillet.

Valve Software lover at en ny utgave av de populære skytespillet Half-Life vil komme i år. En nettside har allerede offentliggjort bilder som påstås å være fra spillet.

Ifølge BBC News har Valve Software sagt at en endelig utgave av en Half-Life-oppfølger vil komme i salg allerede 30. september, lover selskapet. I helgen skal selskapet ha sendt ut en melding til en del spillnettsteder hvor det fortelles at Half-Life 2 vil bli vist fram under spillutstillingen E3 2003, som arrangeres i mai.

Half-Life ble raskt manges favorittspill da det ble lansert i slutten av 1998. Spillet vant også mange priser det følgende året.

I Half-Life spiller du Gordon Freeman, en uskyldig forsker som havner i midten av et eksperiment igangsatt av myndighetene. Eksperimentet feiler, noe som fører til at forskningssenteret hvor Freeman arbeider, oversvømmes av utenomjordiske monstre. Regjeringen sender inn marineinfanterister, men dessverre vil de eliminere alt, inkludert deg.

Half-Life er jevnlig blitt oppdatert, blant annet gjennom Opposing Force og Blue Shift, som blant annet ga spillerne muligheten til å erstatte Freeman med andre rollefigurer.

Hvordan Half-Life 2 vil bli, er ikke offentlig kjent. Mange spillmagasiner har etter alt å dømme godtatt en sperrefrist som løper ut den 28. april i år. Da vil trolig flere detaljer om spillet komme. I en artikkel hevdes det at spillet kommer i salg 30. september.

Likevel, denne websiden inneholder noe som ser ut til å være skannede sider fra de kommende juni-utgavene av spillbladene PC Gamer, PC Zone BeNeLux og Computer Gaming World. De innskannede sidene inneholder både informasjon og bilder fra det som angivelig skal være Half-Life 2.

Stemmer informasjonen, kommer Half-Life 2 i salg allerede den 30. september i år. Spilleren vil fortsatt se verden gjennom Gordon Freemans øyne, men Freeman får blant annet en kvinnelig partner, Alyx Vance. Hun skal forøvrig være blant de mest naturtro figurene som noensinne har dukket opp i et dataspill.

Half-Life er også grunnlaget for Counter-Strike, som kom sommeren 1999. Dette er fortsatt verdens mest populære Internett-spill.

Til toppen