Planlegger parallellkoblet skjermkortløsning

Den amerikanske PC-produsenten Alienware vil tilby datamaskiner med en svært spesiell grafikkløsning.

Den amerikanske PC-produsenten Alienware vil tilby datamaskiner med en svært spesiell grafikkløsning.

Alienware, som til vanlig produserer kraftige PC-er, annonserte under denne ukens E3 2004-messe en løsning som skal forbedre ytelsen til grafikkintensive applikasjoner, inkludert dataspill, design, konstruksjon, sanntids grafikkgjengivelse og animasjon, samt flygeropplæring og simuleringsmoduler.

Video Array, som løsningen kalles, er et akselerert undersystem for grafikkprosessering som lar brukeren sette inn to standard skjermkort i systemet fra Alienware, og la begge kortene behandle grafikkommandoer i parallell. Løsningen er ikke knyttet til noe spesielt skjermkort, slik at brukeren fritt kan velge kort. Det er også blitt sagt at de to kortene ikke engang behøver å være av samme type.

Video Array vil kombineres med X2, et hovedkort designet av Alienware, som vil baseres på Intels neste generasjon brikkesett, og som vil leveres med dobbelt sett av PCI Express-spor. Dette skal gi betydelig bedre grafikkytelsen enn dagens grafikkløsning, i hvert fall de som er selges som hyllevare. Skjermkort med PCI Express-grensesnitt trolig bli vanlig i løpet av det neste året.

Alienware Video Array og X2-hovedkort vil komme på markedet til høsten. Dette vil kun skje gjennom selskapets ALX-varemerke, en nye serie med kraftige PC-er. Dessverre vil systemene kun selges i USA, selv om selskapet normalt også selger PC-er innen Europa.

Til toppen