BEDRIFTSTEKNOLOGI

Planlegger rekordstor harddisk til bærbare

Hitachis harddisk-divisjon skal tilby tilby svært store, raske og sikre harddisker til bærbare i 2007.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. nov. 2006 - 12:23

Hitachi Global Storage Technologies (HGST) annonserte i dag selskapets planer om kommende harddisker til bærbare PC-er.

I første halvdel av 2007 vil selskapet komme en 2,5 tommers Travelstar-harddisk som kan lagre 200 GB med data og som har en rotasjonshastighet på 7200 rpm. De største harddiskene for bærbare i dag rommer 160 GB med data.

Til høsten forventer HGST å kunne lansere en Travelstar-harddisk med 250 GB lagringskapasitet. Rotasjonshastigheten vil dog være begrenset til 5400 rpm.

På litt lenger sikt, nærmere bestemt 2010, forventer selskapet å kunne tilby 2,5 tommers harddisker med 750 GB lagringskapasitet. Analyseselskapet IDC spår at markedet for 2,5 tommers harddisker vil dobles i løpet av den samme perioden.

Flere harddiskprodusenter har annonsert at de vil tilby hybride harddisker i løpet av første kvartal av 2007. Dette er harddisker som har en relativt stor mengde flashminne integrert, slik at enkelte data kan leses fra dette i stedet for fra de roterende delene. Dette skal gi lavere strømforbruk, kortere oppstartstid og bedre pålitelighet.

HGST forteller at det vil tilby denne løsningen som en valgmulighet i forbindelse med alle de nye 2,5 tommers produktene det skal lansere i 2007.

Det samme gjelder også en integrert krypteringsløsning i harddiskene, basert på Advanced Encryption Standard-algoritmen (AES). Dataene vil ikke kunne leses med mindre brukeren oppgir korrekt passord. Også dataene i det eventuelle flashminnet vil krypteres.

Seagate annonserte en tilsvarende løsning i forrige uke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.