Planlegger skatt på internett

Ungarn foreslår avgift per overførte gigabyte.

Ungarns regjering under ledelse av statsminister Viktor Orban (bildet) har de siste årene innført egne skatter på bankvesen, handel, kraft- og telebransjen i et forsøkt på å holde landets budsjettunderskudd i sjakk, ifølge Reuters.
Ungarns regjering under ledelse av statsminister Viktor Orban (bildet) har de siste årene innført egne skatter på bankvesen, handel, kraft- og telebransjen i et forsøkt på å holde landets budsjettunderskudd i sjakk, ifølge Reuters. (Bilde: Pierre Teyssot/Splash News/All Over Press)

Ungarn foreslår avgift per overførte gigabyte.

Budapest (NTB-Reuters): Ungarn planlegger å innføre skatt på overføringer av data over internett fra neste år.

Forslaget som nå ligger i nasjonalforsamlingen, innebærer at internettleverandører må betale 150 ungarske forinter, tilsvarende drøyt 4 kroner, per gigabyte datatrafikk. Selskapene skal imidlertid kunne skrive av den nye avgiften på inntektsskatten.

Både internett- og teleleverandører og deres kunder kan bli rammet hardt dersom forslaget får de folkevalgtes støtte. Bare timer etter at forslaget ble kjent, hadde over 100.000 mennesker sluttet seg til en Facebook-gruppe som er opprettet i protest mot en slik skatt.

Internettbrukere frykter at de kommer til å bli sittende igjen med regningen, og allerede har flere tusen ungarere varslet at de vil delta i en demonstrasjon søndag utenfor finansdepartementet.

Statsminister Viktor Orbans regjering har de siste årene innført særskilte skatter og avgifter på bank-, varehandel- og energisektorene i et forsøk på å få bukt med statens budsjettunderskudd. Også telenettleverandører er allerede blitt ilagt nye avgifter. (©NTB)

    Les også:

Til toppen