Planlegger standard for medieutveksling i hjemmet

Intel og Sony er blant de elektronikkprodusentene som tirsdag ventes å foreslå en standard for fri utveksling innen hjemmet av mediefiler lastet ned fra Internett.

Intel og Sony er blant de elektronikkprodusentene som tirsdag ventes å foreslå en standard for fri utveksling innen hjemmet av mediefiler lastet ned fra Internett.

En gruppe elektronikkprodusenter, bestående av Intel, Sony, Hitachi, Toshiba og Matsushita, vil ifølge News.com forsøke å gjøre begge parter til lags gjennom et forslag til en standard som skal gjøre det mulig å laste ned digital, opphavsrettsbeskyttet film og musikk fra Internett, som skal kunne spilles i all enhetene i brukerens hjem, og bare der. Det nedlastede materialet skal altså ikke kunne overføres utenfor hjemmet eller kopieres.

    Les også:

Spesifikasjonen Digital Transmission Content Protection over IP (DTCP) skal forsøke å balansere interessene til konsumentene, som misliker hvordan og hvor de kan benytte digitalt innhold, med interessene til opphavsrettseierne, som stadig frykter piratkopiering.

Det meste av innholdet som lastes ned fra Internett blir først og fremst vist fram, eller lyttet til, ved hjelp av PC-en. Men dette er i ferd med å endre seg nå som mange har begynt å tilby små digitale medieadaptere som ofte trådløst kobler sammen tv-en og stereoanlegget med PC-en.

- Innen ikke altfor fjern framtid, vil tv-en og DVD-spilleren du kjøper være utstyrt med et aksesspunkt for nettverkstilkobling, sier Louis Burns, en av lederne i Intels avdeling for skrivebordsplattformen, til News.com.

- Samtidig vil PC-ene ligne mer på tv-er, sier han og viser til en TV-PC fra Gateway med LCD-skjerm som blir vist fram under denne ukens Intel Developer Forum. PC-en benytter Microsofts Windows Media Center-operativsystem.

Til toppen