Planlegger superbillige stue-PC-er

I dag er stue-PC-er så dyre at salget må bli labert. Norske ThinTech vil selge sine langt rimeligere.

I dag er stue-PC-er så dyre at salget må bli labert. Norske ThinTech vil selge sine langt rimeligere.

digi.no skrev i går om at blant annet HP og Fujitsu Siemens skal lansere stue-PC-er basert på den kommende, norske utgaven av Windows XP Media Center Edition. De enkleste modellene vil koste minst 8000 kroner.

    Les også:

Mange vil nok anse dette for ganske dyrt for et produkt som på mange måte vil brukes som en avansert DVD-spiller og -opptaker, som i dag koster fra omtrent en tusenlapp.

Norske ThinTech planlegger tre lignende produkter, men med en helt annen prislapp.

De får det til ved å bruke rimeligere løsninger enn konkurrentene. De går ut fra at maskinene skal være i stand til å kode og dekode video, men trenger ikke noe overskudd av regnekraft til alle mulige andre oppgaver, i motsetning til vanlige PC-er.

ThinTech er kjent som spesialist på tynnklienter. Stue-PC-ene deres vil ta i bruk rimelige komponenter, blant annet prosessorer fra Via. Ellers skal de produseres i Kina og drives av Linux. De skal derfor kunne selges til mellom 4990 og 6490 kroner, med inntil 1,2 TB – terabytes – harddiskplass.

Daglig leder i ThinTech, Lars Sandtorv, ønsker ikke å avsløre alle detaljer, men sier til digi.no at selskapet planlegger tre modeller.

Den ene skal måle omtrent 20 x 20 x 7 cm og være vifteløs. En modell med større kabinett skal ha display og DVD-brenner, mens en tredje modell skal være innebygd i en 17 tommers skjerm. Alle skal etter det digi.no forstår være utstyrt med 54 Mb/s trådløst nettverk, TV-mottaker og akseleratorkort for behandlingen av medieinnholdet. Maskinene skal kunne vise innholdet enten på en TV eller på en vanlig PC-skjerm.

Programvaren skal være sammensatt av en underleverandør og være tilpasset for det nordiske markedet.

Maskinene er nå under testing. De skal distribueres av Itegra og kan ventes på markedet i november.

Lanseringen skal ifølge Sandtorv skje sammen med en ny innholdsleverandør som skal tilby blant annet TV over Internett med svært høy kvalitet.

Til toppen