Planlegger supergrafikkort

3Dlabs planlegger å utvikle et grafikkort basert på den kommende ekspansjonsbussteknologien PCI Express.

3Dlabs planlegger å utvikle et grafikkort basert på den kommende ekspansjonsbussteknologien PCI Express.

3Dlabs, et selskap som er mest kjent for grafikkløsninger til tyngre arbeidsstasjoner, annonserte denne uken planer om å komme med PCI Express-utgaver av selskapets Wildcat grafikkort.

3Dlabs samarbeider nå tett med Intel for å designe en ny generasjon med VPU-er (Visual Processor Unit) som kan komplemetere den økte båndbredden PCI Express vil tilby, samt den stadig økende ytelsen fra systemenes sentralprosessor (CPU).

PCI Express er det offisielle navnet på 3GIO (3rd Generation Input/Output), og skal erstatte dagens bussløsninger, blant annet PCI (Peripheral Component Interconnect) og AGP (Accelerated Graphics Port).

PCI Express-løsningene skal etter planen koste det samme eller noe mindre enn dagens PCI, samtidig som at båndbredden er radikalt forbedret. PCI Express støtter en hastighet på 250 MBps i hver retning for hvert felt – til sammen 16 GBps i en 32-felts konfigurasjon.

Trolig vil ikke hovedkort og andre produkter med støtte for PCI Express komme på markedet før neste år, selv om PCI-SIG regner med at prototyper vil begynne å dukke i løpet av kommende høst.

Som sentralprosessor i de PCI Express-utstyrte PC-ene planlegger Intel prosessoren Tejas. Selskapet har sagt at den skal komme i 2004, som en etterfølger til Prescott, som skal komme senere i år.

Til toppen