BEDRIFTSTEKNOLOGI

Planlegger verdens kraftigste DVD-RW

Pioneer planlegger å starte produksjonen av en DVD-innspiller som kan skrive til platene mange ganger. Lagringskapasiteten skal være høyere enn noe av det som er kommersielt tilgjengelig i dag.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 1998 - 14:27

Pioneer annonserte under Comdex-messen denne uken at selskapet planlegger produksjonen av en 4,7 GB DVD-RW-enhet, det vil si en optisk lagringsenhet som man kan bruke som en vanlig videospiller eller harddisk og ta opp og slette innhold som man lyster.

De nåværende enhetene har en maksimal lagringskapasitet på 4,95 GB. Men til tross for at selskapet er rimelig sikker på at denne enheten vil komme på markedet, er det fortsatt noen hindringer i veien.

Blant disse er å finne en løsning på problemet som vil oppstå hvis alle og enhver kan lage digitale kopier - eller kloninger - av digitalt kringkastet materiale, noe som blir aktuelt når digital-TV blir utbredt. I tillegg skal enheten ratifiseres av DVD Forum. Dette vil først kunne skje i 1999. Pioneer håper likevel på å få enheten ut på markedet i løpet av andre kvartal av 1999.

Men noe konsumentprodukt er enheten ikke. Til det er prisen på 5000 dollar for høy.

Først i år 2001 regner Pioneer med å komme med en konsumentutgave av enheten.

(Kilder: TechWeb, ZDNet UK)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra