Planlegger virkelig gratis Internett

Iquity, det svenske selskapet bak gratistelefonen, planlegger sammen med norske PCTVnet å lansere helt gratis Internett og kabel-TV.

Iquity, det svenske selskapet bak gratistelefonen, planlegger sammen med norske PCTVnet å lansere helt gratis Internett og kabel-TV.

Så langt har gratis Internett betydd ingen medlemsavgift, men tellerskrittene har du måttet betale. Nå planlagger imidlertid svenske Iquity et nytt tilbud for virkelig gratis Internett-bruk. Dette skal skje i samarbeid med PCTVnet, den norske produsenten av Internett-bokser som bruker TV-en som skjerm.

Meningen er at du vil kunne surfe på Internett mot at Iquity får vise reklame i vinduer som spretter opp eller rundt nettklienten. Kanskje vil du kunne få en PCTVnet-boks gratis eller bare betale en symbolsk leie.

Idéen om reklamefinansiert Internett-bruk er ikke ny - flere amerikanske selskaper tilbyr slike tjenester - eksempelvis ga FreePC.com en stund bort maskiner som en del av tilbudet. Dette forteller Lars Skorpen Hansen, administrerende direktør i PCTVnet til digi.no.

Med Iquity-løsningen vil du til en hver tid kunne justere hvor mye reklame du vil godta og hvor mye du vil betale for bruken. Reklamen vil være målrettet mot deg, fordi du som en del av avtalen oppgir en del personlige opplysninger og interesser.

I tillegg til gratis Internett-surfing, skal det svenske og norske selskapet også tilby en løsning som vil la deg se TV og filmer mot reklame. PCTVnet har tidligere vist digi.no deres nye system for interaktiv TV.
Les om PCTVnets TV-system:
Det er ikke satt noen eksakt dato for når tjenesten kommer i drift, men Skorpen Hansen antyder overfor digi.no at det vil skje "en gang til sommeren". Det vil trolig være svenskene som først får muligheten. Når Norge står for tur er ukjent - ledelsen i Iquity hadde gått i møte etter at de sendte ut pressemeldingen.


PCTVnet har i flere år arbeidet for å skaffe seg den første store kunden og mener dette er på skritt på veien.

Ifølge Skorpen Hansen satser Iquity stort og har planer for både sentral-Europa og USA, noe som over tid vil kunne selge store volumer av PCTVnet-boksen og selskapets programvare.

Til toppen