Plasserer Flickr-bilder på kartet

Ved å koble samme flere Yahoo-tjenester, er det nå enklere å vise hvor fotografier publisert på Flickr er blitt tatt.

Plasserer Flickr-bilder på kartet

Ved å koble samme flere Yahoo-tjenester, er det nå enklere å vise hvor fotografier publisert på Flickr er blitt tatt.

Ved å integrere Flickr med Yahoo Maps og Yahoo Search i en såkalt "mashup", har den Yahoo-eide bildepubliseringstjenesten gjort det enklere for brukerne å vise hvor de publiserte bildene er blitt tatt.

Tidligere har man kunnet søke etter bilder ved hjelp av stikkord som fotograf, tidspunkt og annet tekstlig metainformasjon. Nå kan man også velge et sted på kartet og se hvilke bilder som er blitt tatt der.

Antallet bildeoppføringer som vises på kartet på en gang, er begrenset. Brukeren kan bla mellom sett som viser omtrent 250 bilder om gangen. Utvalget i disse settene kan derimot filtreres av bruken, for eksempel ved å oppgi stednavn, motiv eller annet stikkord.

Flickr kaller metoden for geotagging. 24 timer etter lanseringen tidligere denne uken, var mer enn 1,2 millioner bilder blitt tagget på denne måten. Kanskje ikke så overraskende høyt, siden det legges til omtrent én million nye bilder i tjenesten på en god dag.

Karttjenesten er tilgjengelig på denne siden.

Brukere som ønsker å geotagge fotografier i Flickr, kan gjøre dette flere måter. Blant annet kan bilder som allerede er blitt geotagget ved hjelp av tredjepartsverktøy, importeres. Dessuten kan opplastede bilder plasseres på kartet ved å dra og slippe dem med musen. Plasseringens nøyaktighet avhenger av zoom-nivået brukeren har valgt. I noen tilfeller, for eksempel generelle bilder fra et område, er det ikke ønskelig å plassere motivet helt på meteren.

Til toppen