Platebransjen skal økse resten av Napster-kloner

Etter seieren over Napster sikter nå platebransjen mot alle de andre som gjør det mulig å laste ned musikk over Internett.

Etter seieren over Napster sikter nå platebransjen mot alle de andre som gjør det mulig å laste ned musikk over Internett.

Hundrevis av små nettsteder som gjør akkurat det samme somNapster, bare i noe mindre skala, kan vente seg brev i posten. Avsenderen er plateindustriens interesseforening - Recording Industry Association of America (RIAA) og innholdet er krav om opphør av spredning av musikk fra nettstedet.

Ifølge Wall Street Journal Interactive Edition har RIAA siden mandag sendt rundt 60 brev til Internett-tilbydere (eller ISP som er forkortelse for Internet Service Provider) som er web-hotell for åpne Napster-løsninger. Dette er maskiner som har en Napster-type software uten noen forbindelse til Napster.

I forrige uke vant flere av de største plateselskapene en foreløpig seier over Napster. Fredag i neste uke vil vilkårene i dommen som kan føre til stengingen av Napster bli diskutert i en høring.

Det finnes i dag rundt 350 ulike gratis-program man kan laste ned og som gjør det mulig å lokalisere åpne Napster-løsninger, ifølge opphavsmann til et slikt program, Chad Boyda.

Til toppen