Plateselskap legger ut 15.000 MP3-låter

Plateselskapet Platinum kaster seg på Internett. Snart kan du lovlig laste ned alle låtene til artister som The Beach Boys og The Band.

Plateselskapet Platinum kaster seg på Internett. Snart kan du lovlig laste ned alle låtene til artister som The Beach Boys og The Band.

I jakten på hvordan de skal forholde seg til MP3 og Internett, velger plateselskapene stadig mer dristige løsninger. Mens de store konsernene forsøker å skape handel med MP3 og andre Internett-formater, ser Platinum ut til å ha gitt opp kampen. Tidlig i desember legger de ut hele katalogen til fri nedlasting, skriver Wired.

Platinum er ikke det heteste navnet i bransjen om dagen, men selskapet sitter på en stor katalog av artister som var på topp primært på 70- og 80-tallet. Du vil derfor kunne laste ned 15.000 låter fra artister som The Beach Boys, Dionne Warwick, Alan Parsons, Roger Daltrey, Taylor Dayne, Kansas, Jefferson Starship, The Band, Rick Springfield og Pete Townshend.

Plateselskapet sitter også på en større katalog av gospel, jazz og noe klassisk musikk. I tillegg til MP3-formatet, vil du kunne velge Liquid Audio og Microsoft-format.

For Platinum er trolig ikke valget like tungt som for andre plateselskaper med ferskere kataloger og bestselgende artister. Selskapet sitter på en katalog som langsomt blir mindre interessant, og med en Internett-tjeneste kan de hente ut de siste inntektene.

Selv sier Platinum til Wired at målet er todelt. Gratis-tjenesten vil skape mye trafikk og annnonseinntekter. Dessuten håper Platinum at mange vil synes av CD-plater er mer praktisk og at dette vil øke salget.

Du kan allerede laste ned noen smakebiter fra den nye nettjenesten som kalles Heardon.com. Den åpner for alvor i begynnelsen av desember, men alle de 15.000 låtene vil ikke være på plass før i slutten av januar.

Les også:


Stjele eller dele MP3? Jakten på nettmusikk er blitt enklere

Til toppen