Playmate får vise metataggen sin

Playmate Terri Welles vant også den tredje rettsrunden mot sin tidligere arbeidsgiver, mannebladet Playboy. Magasinet saksøkte Welles for hennes bruk av "Playboy" som metatag til sitt eget nettsted.

Terri Welles har ligget i innbitt kamp med Playboy siden februar 1998, da den Chicago-baserte mediegiganten reiste søksmål mot den tidligere playmaten for brudd på merkevarelovgivingen.

Playboy ba retten sette ned foten for Welles' bruk av metataggene "Playboy" og "Playmate" på hennes egen nettside. En metatag er noe enkelt forklart et "søkeagn" som legges ut 'bak' et stikkord, nøkkelord, eller en søketerm, for å få søkemotorer til å sende mer trafikk til nettstedet.

California-retten ga Welles medhold i at hennes bruk av metataggene var "fair", ettersom hun beviselig har vært playmate (1981), eller årets midtsidepike om du vil, i Playboy Magazine.

Les mer om Terris kamp mot Playboy: Ordkløveri fra Playboy
Krever beskyttet kyber-sex
Nå opprettholder en ankedomstol kjennelsen fra 1998 (samt en tilsvarende kjennelse i appellretten i 1999), som blant annet konkluderte med disse velvalgte ord: "Terri Welles kan umulig identifisere seg selv som "nakenmodellen som er valgt av Mr. Hefner's magasin som nummer-én-prototypiske dame for året 1981", det er upraktisk og heller ikke dekkende på samme måte som begrepet Playmate", skrev dommer Judith Keep i sin kjennelse.


I den siste dommen, som falt nå i februar, gjentas dette poenget ("Welles has no practical way of describing herself without using trademarked terms"), hvorpå retten legger til at ettersom Welles' Playboy-relaterte metatagger bare nevnes én gang, vil hennes nettsted uansett ikke havne øverst på søkeresultatet på søkemotorene.

- Å tvinge Welles og andre til å bruke lange, kronglete fraser for å beskrive seg selv i sine metatagger, vil virke ødeleggende på den metodikk og kontekst som er etablert for søk på Internett, heter det i appellrettens krystallklare kjennelse - den tredje i rekken som dømmer i favør av Terri Welles.

Til toppen