JUSS OG SAMFUNN

Playmate får vise metataggen sin

Playmate Terri Welles vant også den tredje rettsrunden mot sin tidligere arbeidsgiver, mannebladet Playboy. Magasinet saksøkte Welles for hennes bruk av "Playboy" som metatag til sitt eget nettsted.

6. feb. 2002 - 13:27
Terri WellesPlayboy

Playboy ba retten sette ned foten for Welles' bruk av metataggene "Playboy" og "Playmate" på hennes egen nettside. En metatag er noe enkelt forklart et "søkeagn" som legges ut 'bak' et stikkord, nøkkelord, eller en søketerm, for å få søkemotorer til å sende mer trafikk til nettstedet.

California-retten ga Welles medhold i at hennes bruk av metataggene var "fair", ettersom hun beviselig har vært playmate (1981), eller årets midtsidepike om du vil, i Playboy Magazine.

Les mer om Terris kamp mot Playboy: Ordkløveri fra Playboy
Krever beskyttet kyber-sex
nakenmodellen som er valgt av Mr. Hefner's magasin som nummer-én-prototypiske dame for året 1981Judith Keep


I den siste dommen, som falt nå i februar, gjentas dette poenget ("Welles has no practical way of describing herself without using trademarked terms"), hvorpå retten legger til at ettersom Welles' Playboy-relaterte metatagger bare nevnes én gang, vil hennes nettsted uansett ikke havne øverst på søkeresultatet på søkemotorene.

- Å tvinge Welles og andre til å bruke lange, kronglete fraser for å beskrive seg selv i sine metatagger, vil virke ødeleggende på den metodikk og kontekst som er etablert for søk på Internett, heter det i appellrettens krystallklare kjennelse - den tredje i rekken som dømmer i favør av Terri Welles.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra