PlayStation 3 allerede under planlegging

Til tross for at Sony fortsatt ikke har fått PlayStation 2 ut på markedet, har selskapet allerede startet planleggingen av oppfølgeren.

Til tross for at Sony fortsatt ikke har fått PlayStation 2 ut på markedet, har selskapet allerede startet planleggingen av oppfølgeren.

Når PlayStation 2 kommer på markedet i mars år 2000, vil det ha gått nesten seks år siden den første PlayStation-modellen kom i salg. Sony vil ikke bruke like lang tid før neste utgave av spillmaskinen blir klar. Allerede i år 2002 ventes PlayStation 3 å være klar.

Ifølge The Register fortalte Sonys PlayStation-sjef, Ken Kutaragi, under denne ukens Microprocessor Forum at Emotion Engine 2 - den grunnleggende mikrobrikken PlayStation 3 vil være basert på - trolig vil ha en linjebredde på maksimalt 0,13 mikron og inneholde omkring 50 millioner transistorer.

Emotion Engine 1, som PlayStation 2 bygger på, har kun 10 millioner transistorer - omtrent tilsvarende Intels Pentium III - og laget med en 0,18 mikron prosessteknologi.

Kutaragi fortalte også at Emotion Engine 3, altså nok en generasjon fram i tid, vil lages med en linjebredde på 0,10 mikron og inneholde en halv milliard transistorer.

Samtidig med at PlayStation 3 kommer, vil Sony også lansere en ny utgave av selskapets Linux-baserte utviklingssystem for plattformen. Systemet skal ikke kun kunne brukes til å lage dataspill, men skal også kunne brukes til å lage innhold basert på sanntids digitalt underholdning.

Det at Sony nå har bestemt seg for raskere å skifte ut PlayStation-modellene, kan også være til ulempe for selskapet. Det at den nåværende PlayStation-utgaven har solgt svært bra, selv flere år etter introduksjonen, skyldes jo delvis at det ikke har vært bedre plattformer på beddingen før det siste året. Svært mange vil nok heller vente på PlayStation 2 enn å kjøpe den opprinnelige boksen i dag.

Men når det nå viser seg at det bare tar to år før PlayStation 3 kommer på markedet, er det ikke usannsynlig at mange av de potensielle kundene vil kvie seg for å kjøpe PlayStation 2 fordi de vet at spill og annen programvare som lanseres om et par år ikke kan brukes på denne plattformen.

Likevel, Sony har likevel en fordel. PlayStation 2 blir den første spillmaskinen som er bakoverkompatibel med gammel programvare. Det er sannsynlig at også PlayStation 3 vil være dette, slik at brukere som oppgraderer fortsatt kan spille de gamle spillene de allerede eier. Dette vil selvsagt kunne redusere motviljen til å oppgradere.

Til toppen