FORBRUKERTEKNOLOGI

Playstation 3 blir en Linux-maskin

Med Linux vil Playstation 3 kunne brukes både som generell PC og underholdnings-server.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mars 2006 - 12:44

Sony annonserte som ventet i natt at selskapet er forsinket med utviklingen av selskapets neste spillmaskin, Playstation 3 (PS3). Forsinkelsen er knyttet til det optiske lagringssystemet Blu-ray Disc. Dette bekreftet president for Sony Computer Entertainment, Ken Kutagari, under en pressekonferanse i Tokyo.

Sony sikter nå mot en global lansering i november. Det skal ifølge en pressemelding, som publisert i dag, inkludere Nord-Amerika, Japan og Europa. Tidligere meldinger, som blant annet digi.no refererte til tidligere i dag, antydet at PS3 ville bli lansert i Europa på et senere tidspunkt.

Ifølge Gamespot og flere andre nyhetstjenester som var til stede under pressekonferansen, vil PS3 kunne leveres med en 2,5 tommers, oppgraderbar harddisk på 60 GB med en ferdiginstallert utgave av Linux.

Harddisken skal være nødvendig for å spille spill. Ifølge Gamespot skal Sony ha gitt beskjed til spillutviklerne at de skal anta at PS3 er utstyrt med harddisk, men også at selskapet ennå ikke har bestemt om harddisken vil være standardutstyr. Dette kan bety at selskapets kunder må kjøpe tilleggsutstyr for å kunne spille spill. Hva maskinen eventuelt vil kunne brukes til uten harddisk, bortsett fra til å spille av film og gamle spill, er ikke kjent.

    Les også:

PS3 skal ha et Gigabit Ethernet nettverksgrensesnitt og vil kunne fungere som en "hjemmeserver" og knyttes direkte til Internett. Sony planlegger en Xbox Live-lignende nettspilltjeneste med navnet "PlayStation Network Platform". Foreløpig planlegger selskapet ikke å ta betalt for den grunnleggende delen av tjenesten.

Ifølge Kutaragi skal PS3-spillene kun leveres på Blu-ray Disc. Dette fordi DVD-er er blitt for enkle å kopiere. Men maskinen skal også kunne spille av DVD- og CD-plater, i tillegg til spill beregnet for PS2 og PSone.

Selv om lanseringen ikke vil skje før i november, vil produksjonen starte flere måneder tidligere. Selskapet planlegger i begynnelsen å produsere én million spillmaskiner i måneden, men ifølge Kutaragi har selskapet som mål å selge seks millioner enheter innen utgangen av mars 2007.

Ifølge IGN.com fortalte Kutaragi at de endelige utviklersettene (SDK) for PS3 vil bli levert til spillutviklerne i juni. I tillegg skal det være 15 ulike selskaper som lager verktøy og mellomvare for SDK-et.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.