PlayStation 3-brikke kommer i 2005

Sony annonserte denne uka detaljer om den framtidige prosessorløsningen for blant annet selskapets spillkonsoller.

Sony annonserte denne uka detaljer om den framtidige prosessorløsningen for blant annet selskapets spillkonsoller.

Sony har kunngjort at selskapet vil begynne masseproduksjon av selskapets kommende Cell-brikker i andre halvdel av 2005. Cell-brikkene skal brukes i PlayStation 3 og annen konsumentelektronikk.

    Les også:

Ifølge ZDNet UK skal selskapet også ha annonsert at det har begynt produksjonen av en ny brikke for PlayStation 2 som skal gjøre produksjonskostnadene forbundet med spillkonsollen lavere. Det er derimot ikke gitt at dette snarlig vil komme kundene økonomisk til gode. Men brikken skal gi lavere strømforbruk og varmeutvikling enn brikken som vil bli erstattet. Det er derimot ikke oppgitt hvilken funksjon brikken har i spillkonsollen. Men sannsynligvis er det snakk om hovedprosessoren.

Uansett er det nok nyhetene om Cell-brikken som er de mest spennende. Brikken vil lages ved en ny fabrikk i Nagasaki. Sony og datterselskapet Sony Computer Entertainment vil til sammen investere 1,6 milliarder dollar i denne fabrikken.

Den nye brikken kombinerer konsollens mikroprosessor og grafikkprosessor, og den skal være tusen ganger kraftigere enn prosessoren i PlayStation 2. Brikken vil lages ved hjelp av 65 nm prosessteknologi.

Ytelsen oppnås trolig ved at Cell benytter en arkitektur med flere kjerner, noe som betyr at en enkel brikke kan inneholde flere prosessorkjerner. Dette er en trend som snart også vil gjøre seg gjeldene for prosessorer fra Intel og AMD for servere og arbeidsstasjoner.

Sony utvikler brikken i samarbeid med Toshiba og IBM, og selskapene planlegger å benytte brikken også i andre enheter enn PlayStation 3. Dette blant det som nevnes er digitale tv-dekodere, tv-apparater, harddiskbasert opptakere og mobiltelefoner.

Til toppen