KORTNYTT

Playstation 3 får trolig Blu-ray-støtte

Sony skal ha avslørt hvilket lagringsformat neste generasjons dataspill kan komme i.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. aug. 2004 - 07:40

Flere nettsteder siterer det japanske nyhetsbyrået Kyodo News, som skriver at Sony under en pressekonferanse i forbindelse med et møte blant medlemmene av Blu-ray Disc Founders denne uken, annonserte at selskapets nestegenerasjons spillkonsoll, vanligvis referert til som PlayStation 3, vil ta i bruk Blu-ray Disc-teknologien (BD). Enheten skal i tillegg støtte dagens DVD-formater, og trolig også CD.

Blu-ray Disc-formatet har en lagringskapasitet på mellom 23 og 54 GB med data, avhengig blant annet hvor mange lag platen har for lagring. En slik lagringskapasitet åpner både for film med høyere bildekvalitet enn det som er mulig med dagens DVD-plater, men også for langt mer avanserte dataspill enn det som finnes i dag.

Det er ventet at Sony vil avduke den nye spillmaskinen selskapets inneværende regnskapsår, som avsluttes den 31. mars 2005.

    Les også:

Annonseringen kommer ikke som noen stor overraskelse. Representanter for Sony har tidligere i år uttalt at selskapet da vurderte å utstyre en kommende spillmaskin med støtte for Blu-ray Disc. Dette vil kunne være med på å øke etterspørselen etter lagringsformatet, som vil konkurrere med HD DVD-formatet om blant annet konsumentenes gunst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.