FORBRUKERTEKNOLOGI

Playstation 3 kan bli rådyr

Billigere komponenter gir Microsoft en stor prisfordel, mener investerings-analytikere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. nov. 2005 - 10:27

Det store amerikanske investeringsselskapet Merrill Lynch har gjort en analyse av konkurransen mellom Xbox 360, som snart er på markedet, og Sonys Playstation 3, som ennå ikke er klar for lansering. Konklusjonen deres er at Playstation kan bli dobbelt så dyr som Xbox 360, melder idg.se.

Påstanden baserer de på prisen de mener selskapene må betale for delene de har valgt. Sonys valg av optisk leser og prosessor gjør at deres maskin vil koste nesten 3.200 kroner, inkludert utvikling, produksjon og frakt til butikken, mens Microsofts billigere deler gjør at de klarer seg med 2.200 kroner.

Allerede i andre halvdel av 2006 mener Merryl Lynch at Microsoft kan senke Xbox 360-prisen til halvparten av det Sony vil kreve for Playstation 3.

Det er vel og merke store usikkerheter knyttet til dette, for Sonys nye produkt er tidligst på markedet om et halvt år, og mye kan skje frem til dette.

Merrill Lynch mener Microsoft vil ha stor fordel av lavere pris, men Sony får tross alt noe igjen for de ekstra pengene.

Sony har valgt en prosessor fra IBM som er omtrent 50 prosent dyrere enn Microsofts Power PC-prosessor, også den fra IBM. Faren for Microsoft er at deres produkt vil se litt gammeldags ut når Sony kommer på markedet. Sonys enhet skal også komme med en Blu-ray optisk enhet, som har mange ganger kapasiteten til Microsofts DVD-spiller, og som også koster rundt fire ganger så mye.

Både Sony og Microsoft kan dessuten godt komme til å selge maskinene med tap i en periode, så hva den endelige prisen i butikkene blir, avhenger ikke bare av prisen på delene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.