SONY PLAYSTATION

Playstation 5 er Sonys raskest selgende spillkonsoll noensinne

Passerte ti millioner solgte enheter etter drøyt åtte måneder.

Sony Playstation 5 har solgt svært godt under pandemien.
Sony Playstation 5 har solgt svært godt under pandemien. Foto: Sony Interactive Entertainment
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. juli 2021 - 20:00

Sony Interactive Entertainment (SIE) kunngjorde onsdag denne uken at selskapet den 18. juli hadde nådd en stor milepæl i salget av Playstastion 5, som ble lansert den 12. november 2020. Selskapet hadde da solgt mer enn 10 millioner slike enheter, noe som gjør den til den raskest selgende spillkonsollen i selskapets historie. 

Surfet på koronabølgen?

Det er vel liten tvil som at covid-19-pandemien kan ha bidratt til økt etterspørsel etter spillkonsoller, siden mange andre fritidstilbud har vært reduserte i denne perioden. Ingenting tyder på at salget har blitt nevneverdig berørt av den globale mangelen på mange typer mikrobrikker.

Det er sjelden salg av spillkonsoller i seg selv er noe overskuddsforetak av betydning. Det er i mersalget slike enheter utløser at fortjenesten som oftest kan hentes. SIE oppgir blant annet at spillet «Marvel’s Spider-Man: Miles Morales» fra Insomniac Games har blitt solgt i mer enn 6,5 millioner kopier siden laseringen i november i fjor. Tallet inkluderer trolig også Playstation 4-versjonen. 

«Operation Triangulation» benytter en angrepskjede med svært mange ledd. Den har gitt angriperne full tilgang til operativsystemet i både eldre og helt nye Iphone-mobiler, blant annet ved å omgå avanserte, maskinvarebaserte beskyttelsesmekanismer.
Les også

Superavansert «hack» kan ha gitt angripere full Iphone-tilgang i flere år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.