BEDRIFTSTEKNOLOGI

PlayStation-basert multimediastasjon underveis

Sony avduket onsdag PSX, en PlayStation 2-basert spillmaskin med blant annet innebygget harddisk og DVD-brenner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. mai 2003 - 13:38

Nok en gang har Sony annonsert et kommende produkt basert PlayStation-teknologien. For drøyt to uker siden fortalte selskapet om PSP, en håndholdt spillmaskin som skal konkurrere med Nintendos Game Boy-enheter.

Denne kommer riktignok på markedet først i slutten av 2004.

    Les også:

Enheten selskapet har presentert i dag, skal ifølge Reuters komme på det japanske markedet til jul og i USA og Europa tidlig 2004. Maskinen, som kalles for PSX, skal være en komplett multimediestasjon for stua. Den skal i tillegg til spillmaskinteknologien fra PlayStation 2, inneholde en harddisk, DVD-brenner og TV- og satellittmottaker. Den skal kunne spille av både musikk og film.

Sony lanserer helt klart denne maskinen av to grunner: Den ene er at selskapet ønsker å tyne mest mulig ut av den nåværende PlayStation 2-teknologien før overgangen til neste generasjon tas. I tillegg ønsker selskapet bedre å kunne konkurrere på funksjonalitet der Microsofts Xbox er sterk. Med spillporteføljen til PlayStation 2 kombinert med funksjonaliteten som nå kommer, er det ikke lite sannsynlig at Sonys nye enhet vil bli en enda hardere nøtt å knekke for Microsoft og Nintendo.

Sony planlegger også som kjent en etterfølger til PlayStation 2, gjerne omtalt som PS3. Analytikere forventer at denne vil komme på markedet sent i 2004 eller tidlig i 2005. Men i tillegg til teknologiske utfordringer som kan forsinke prosessen, vil selskapet se an hva konkurrentene gjør, samtidig som at ønsket om fortsatt å selge PlayStation 2 så lenge som mulig, er sterkt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.