BEDRIFTSTEKNOLOGI

PlayStation-oppfølger kommer til jul

Sony vil mot slutten av året lansere PSX, en PlayStation 2-basert multimedieenhet som det stilles store forventninger til.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. okt. 2003 - 09:43

Som digi.no skrev i mai i år, planlegger Sony å komme med en avansert multimedieenhet for stuebruk som skal være basert på PlayStation 2. Enheten skal være utstyrt med satellitt-tuner, DVD-brenner, harddisk og vil selvfølgelig kunne brukes til å spille PlayStation 2-spill.

    Les også:

Denne uken viser Sony fram enheten, PSX, under elektronikkmessen Ceatec 2003 som arrangeres i Japan denne uken. Selskapet har nå for første gang antydet prisen på enheten.

Ifølge Reuters vil en versjon med 160 GB harddisk, DESR-5000, selges for 79.800 yen (drøyt 5000 kroner). Denne skal kunne lagre 204 timer med tv-opptak. En versjon utstyrt med en 250 GB harddisk, DESR-7000, vil selges for 99.800 yen (6300 kroner).

Markedet for relativt komplette multimedieenheter ventes å bli stort tiden som kommer, og i mangel av en helt ny PlayStation-modell - samtidig med fallende salg av dagens utgave - kan PSX være nøkkelen til økte inntektene for Sony Computer Entertainment.

Ifølge Reuter planlegger Sony å markedsføre PSX som et konsumentelektronikkprodukt med støtte for både spill, musikk og video.

Sony har tidligere sagt at PSX skal komme på markedet utenfor Japan i begynnelsen av 2004.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.