RESULTATERFINANS

Playstation-sjefen mistet jobben

Sony sliter. Samtidig som Nintendo girer opp, kaster nå Sony ut Playstation 3-sjefen.

27. apr. 2007 - 09:15

I japansk næringsliv fokuseres det på gruppeansvar og kollektive beslutninger. Sjefer for enheter som mislykkes mister ikke jobben i samme fart som i USA.

Sony sender derfor et sterkt signal når Ken Kutaragi, mannen som fikk startet og har ledet Sony Playstation-divisjon, nå ryker ut. Offisielt har han sagt opp selv, men Kutargi er 56 år og hadde en av de mest profilerte jobbene i Japan.

Kutaragi mistet allerede den daglige driften av Playstation-divisjonen i høst og ryker nå altså helt ut.

Det er åpenbart den irske toppsjefen i Sony, Howard Stringer som har tatt grep. Kutaragi får skal nå bli "teknologisk rådgiver" for Stringer. I en pressemelding forteller Sony at Kutaragi "har bestemt seg for å følge sine drømmer forbi Playstation - "persue his dreams beyond PlayStation."

Men årsaken til oppsigelsen er klar: Playstation 3 ble forsinket og svindyr - den avanserte maskinen som har en innebygget dyr Blu-Ray-spiller koster 6000 kroner her i Norge. Det vil si at du kan kjøpe deg både en Microsoft Xbox 360 og en Nintendo WII for samme prisen.

Tall fra USA viser hvordan den høye prisen har rammet Sony. I mars ble det solgt 259.000 Nintendo-maskiner, 190.000 Xbox 360 og 130.000 Playstation 3, i følge analyseselskapet NPD.

Nyheten om oppsigelsen kommer samtidig med at Nintendo forteller at de girer opp produksjonskapasiteten for sin WII-maskin.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.