JUSS OG SAMFUNN

Playstation2-fiasko for SmartShopper

Smartshopper kansellerer alle bestillingene på japanske Playstation2 maskiner fordi importøren, Multimedia Import, har brukt for lang tid på å CE-godkjenne maskinene.

Sigvald Sveinbjørnsson
10. mai 2000 - 07:48
Det Nethouse-eide SmartShopper trodde de gjorde et scoop da de fikk Stefan Hilt og Multimedia Import med på å selge japanske Playstation2-maskiner eksklusivt på sine netthandelssider et halvt år før den ble lagt ut for ordinært salg i butikkene. Dette viste seg ikke å være tilfellet.

Etter at digi.no avdekket av maskinene ikke er godkjent for omsetning i Norge (CE-merket) , måtte importøren, Multimedia Import, selv gå til Nemko for å godkjenne apparatene.
Les mer om samarbeidet:
SmartShopper påberoper seg eksklusivitet

Smartshopper følte at de ikke ville selge sine kunder et produkt som ikke var CE-merket, og dermed ikke lov å omsette. Multimedia Import, under ledelse av den unge vestlendingen Stefan Hilt, fikk maskinen til godkjenning hos Nemko for å få det EU-standardiserte CE-merket.

Prosessen har så dratt ut i tid. Faktisk så lenge at Smartshopper begynte å bli bekymret.

Dessuten kan Playstation2 kjøpes gjennom andre kanaler, som for eksempel Akers Mic. Dette mener Smartshopper beror på en misforståelse, siden de skulle selge Playstation2 eksklusivt på nettet. Playstation2 er nå i fritt salg på Akers Mics hjemmesider.


- Vi trekker samarbeidet med Multimedia Import, vedrørende Playstation2. Og jeg ønsker Hilt lykke til, var kommentaren digi.no fikk fra direktør Martin Mathisen i Smartshopper.

Nå kansellerer han alle bestillingene på produktet, fordi CE-godkjenningen ennå ikke foreligger.

- Vi skal være seriøse overfor våre kunder og vil derfor ikke selge et produkt som ikke er godkjent. Når denne godkjenningen har dratt så langt ut i tid, måtte vi bare trekke produktet fra nettsiden og kansellere alle bestillingene, sier Mathisen.

50 bestillinger som lå inne måtte kanselleres og Smartshopper tapte der 300 000 kroner i omsetning. Mathisen sier til digi.no at de regnet med å selge mer enn 500 maskiner, men ser nå at ting ikke gikk som det skulle.

Stefan Hilt forteller til digi.no at det overhode ikke er noen dramatikk i dette.

- Når godkjenningen er på plass vil vi gjenoppta samarbeidet med Smartshopper, sier Hilt som håper godkjenningen er klar innen kort tid.

- Vi regner med en ukes tid, sier Hilt optimistisk.

Hilt sier til digi.no at han har solgt noen hundre maskiner til andre aktører enn SmartShopper. Disse maskinene er imidlertid ikke godkjent.

- Men vi har ikke fått noen negative kommentarer, forteller Hilt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.