Plukket ut de største IT-problemene

Plukket ut de største IT-problemene

HP Norge-sjef Eivind Roald har plukket ut tre av de største IT-utfordringene for norske kunder og vil løse dem med spesialservere.

HP Norge kan som andre datterselskaper av amerikanske selskaper ikke utlevere tall, men Norge-sjef Roald Eivind røper at selskapet vokser "godt over et tosiffert prosentpoeng", trolig 17-18 prosent med samme kvartal i fjor.

Dette er en veldig sterk vekst fra en så stor aktør som HP, tatt i betraktning at IDC spår at det norske IT-markedet vil vokse med 6,7 prosent i år.

Roald forteller at veksten startet siste kvartal i 2004 og fortsatte gjennom hele 2005 i et økende tempo. Merkelig nok startet dermed veksten like før toppsjef Carly Fiorina fikk sparken og Mark Hurd overtok. Internasjonalt har HP svingt seg opp under Hurd, men det tok litt mer tid. Ironisk nok måtte derfor HP gjennomføre en dog svært begrenset slankeoperasjon etter at veksten var kommet tilbake.

Norge-sjefen gir mye av æren for veksten til en kraftig vekst i salget av servere. For HP har gjort et smart grep.

- HP Norge er et lite kontor i forhold til i veldig mange andre land og vi kan ikke legge et stort trykk på alt HP tilbyr. Vi har derfor valgt oss ut noe områder og produkter for å kunne fokusere, forteller Roald til digi.no.

Og Roald har fokusert mye på tre av HPs ferdigsnekrede løsningspakker. HP satt seg ned og identifiserte de mest presserende IT-problemene for små og mellomstore organisasjoner. Så har man satt sammen ferdige servere med programvare og administrasjonssystemer som skal være så ferdig satt opp som mulige. Meningen er at kunden skal kunne kjøpe seg en løsning på et konkret IT-problem, forteller Roald.

HP har så langt laget tre slike løsninger: RISS, MAS og WAN.

RISS står for Reference Information Storage System og er en racktårn som skal løse eksplosjonen i epost-lagringsvolumer. Tårnet er bygget for å brukes sammen med Microsoft Exchange, men brukes som filserver for Office-dokumenter. Programvaren i boksen gir et samlet søk og komprimmerer alle filer med en faktor på 3-5, forteller HP. HP kommer snart med en ny versjon av RISS som skal dekke andre typer informasjon.

WAN Accelerator er en løsning som passer veldig godt i Norge, påpeker Roald. WAN-serverboksen er beregnet på bedrifter med mange lokalkontorer som ønsker å sentralisere serverparker de i dag har spredd på sine kontorer. Målet er å spare både drift og vedlikeholdskostander.

Enterprise File Services (EFS) WAN Accelerator-serverne. Løsningen skal ifølge HP klare å redusere TCP-båndbreddekravene eller dermed øke den reelle kapasiteten på eksisterende linjer med forskjellige teknikker. Målet er å skape samme hastigheter og responsrater for brukere på lokale kontorer som brukere lokalt på hovedkontoret har.

Den siste løsninger er MAS, Medical Archive Solution, en løsning skreddersydd for helsevesenet, som både i Norge og resten av vesten nå heldigitaliseres. MAS er særlig laget for å lagre røntgenbilder og har økte krav til sikkerhet og aksesskontroll.

Til toppen