RESULTATERFINANS

Pluss 20 % for Siemens AG

Økt eksport trekker opp både omsetning og overskudd for tyske Siemens. Resultatet for årets første fiskale kvartal viser at overskuddet økte med DEM 91 millioner til DEM 569 millioner av en omsetning på DEM 24,9 milliarder.

Frode Eriksen
28. jan. 1998 - 11:46

Det tyske elektronikkselskapets salg og overskudd økte med 19 prosent i årets første fiskale kvartal. Omsetningen for første kvartal i år endte på vel 103 milliarder kroner, opp med 17 milliarder fra fjorårets første kvartal. Overskuddet fulgte etter, i hvert fall i prosent, med 2,35 milliarder kroner, fra fjorårets på - i underkant av 2 milliarder kroner.

Ifølge selskapet har de økonomiske urolighetene i Asia gått ut over selskapets virksomhet og salg i den delen av verden. Ordreinngangen i Asia/Stillehavsregionen gikk ned med 16 prosent. I andre deler av verden registrerer selskapet kraftig vekst i sine eksportmarkeder.

Ordreinngangen økte i første kvartal med 10 prosent til DEM 29,8 milliarder, mens selskapets nyinvesteringer gikk ned med 5 prosent til DEM 1,9 milliarder.

Analytikere The Wall Street Journal har snakket med sier at markedet forventer et overskudd for hele året på DEM 3 milliarder. Til sammenligntng var overskuddet for det fiskale regnskapsåret 1997 DEM 2,61 milliarder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.