BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pluss 28 mill. for Compaq

Til tross for sviktende omsetning i hjemmemarkedet kunne Compaq Norge idag legge frem et resultat på 28 millioner kroner. Resultatet representerer en vekst på 31 prosent i forhold til fjoråret.

Eirik Flaa
22. jan. 1997 - 17:00
Jan Erik Rydningen.
Jan Erik Rydningen.

Omsetningen til Compaq har til tross for en nedgang i hjemmemarkedet på hele 53 prosent, totalt sett økt med 11,7 prosent. Driftsresultatet er også forbedret, og selskapet kunne vise til en forbedring på hele 31 prosent. Men neste år skal det bli enda bedre ifølge ledelsen.

-Førsteprioritet neste år vil bli volum, sier Compaqs administrerende direktør, Jan Erik Rydningen til digi:data. Han presiserer at ha tross alt er meget fornøyd med resultatet for fjoråret.

- Årsaken til at vi fikk en knekk på hjemmemarkedet ifjor, var enkelt og greit at vi ikke fikk levert mer en 7000 PCer. I år vil vi imidlertid sørge for å ha nok til å dekke etterspørselen, sier han, og legger til at det på den annen side har vært en svært gunstig utvikling på det profesjonelle markedet.

-Her har vi hatt en vekst på hele 28 prosent, sier Rydningen og forteller at Compaq i fremtiden vil fokusere sterkere på dette markedet, spesielt på tyngre maskinvare som arbeidsstasjoner og servere.

- Vi vil lansere to nye arbeidsstasjoner basert på Pentium Pro prosessoren allerede i løpet av noen måneder, avslutter Rydningen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.