PM: Nokia Group tredje kvartal

Nokia Group omsatte for mer enn 13 milliarder kroner i tredje kvartal. Selskapet sendte ut nedenstående pressemelding etter resultatfremleggelsen,

Nokia Group omsatte for mer enn 13 milliarder kroner i tredje kvartal. Selskapet sendte ut nedenstående pressemelding etter resultatfremleggelsen,

NW-eco141196: Nokia-resultatet

Resultat for 3. kvartal:
Nokia omsatte for over 13 milliarder

Helsingfors/Stockholm, 14.11: Nokiakonsernet omsatte i tredje kvartal i år for 13,6 milliarder kroner. Det er en økning på 39 prosent fra tredje kvartal i fjor, med sammenlignbare tall. Konsernets driftsresultat steg med 21 prosent til 1,66 milliarder kroner. Det tilsvarer 12,2 prosent av omsetningen. I samme periode i fjor sto driftsresultatet for 11,8 prosent av omsetningen.

Nokias resultat før skatt og minoritetsandeler utgjorde 1,53 milliarder kroner, mot 1,34 milliarder i fjor. Konsernresultat økte med 20 prosent til 1,08 milliarder.

Det finske telekommunikasjonskonsernet har hatt en oppsiktsvekkende resultatforbedring fra andre til tredje kvartal i år. Både Nokia Telecommunications og Nokia Mobile Phones bedret sine driftsresultater sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

- Vi er særlig fornøyd med den økte omsetningen for Nokia Mobile Phones og de framskritt gruppen har gjort i effektiviseringen av sin virksomhet, sier adm. direktør Jorma Ollila i Nokiakonsernet.

Sterk mobiletterspørsel

Nokia Telecommunications økte omsetningen med 26 prosent til 4,36 milliarder kroner. Nokia Mobile Phones omsatte for 7,85 milliarder kroner, en økning på 58 prosent. Hovedsakelig på grunn av strukturelle endringer i gruppen reduserte Nokia General Communications Products omsetningen med 32 prosent, til 1,6 milliarder kroner.

Resultatet til Nokia Mobile Phones ble positivt påvirket av den kontinuerlig sterke etterspørselen etter mobiltelefoner, spesielt i Europa og Asia, der den digitale teknologien fortsatte å vinne

terreng.

Fokus på telekom

Nokia Telecommunications ordreinngang fortsatte å øke kraftig i tredje kvartal. I løpet av året har bransjegruppen fått 15 nye GSM/DCS-kunder. Selskapet inngikk nye avtaler for leveranser av DCS

1800-løsninger. Konsernet styrket dermed sin posisjon som en av de ledende leverandører av sentral- og transmisjonssystemer, inklusive SDH-teknologi, til de engelske kabel-TV-operatørene.

- Nokia har fortsatt å fokusere på telekombransjen gjennom å avslutte aktiviteter som ikke var direkte knyttet til selve kjernevirksomheten.

Det gjør det mulig å konsentrere vår FoU-kapasitet rundt telekommunikasjon, sier Ollila. (NW)

Tallene er omregnet fra finske mark etter torsdagens kurs på 139,24.

Til toppen