BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pocket PC 2003 kommer trolig i juni

Ryktene sier at Microsoft skal lansere ny versjon av Windows for lommemaskiner om to uker. HP er klare med nye maskiner.

12. juni 2003 - 11:06

Ifølge News.com hevder kilder med tilknytning til Microsoft at selskapet vil lansere en ny utgave av selskapets PDA-operativsystem Pocket PC, den 23. juni i år.

    Les også:

Pocket PC 2003 - også kjent under kodenavnet Ozone, ventes ifølge News.com ikke være noen stor oppgradering fra Pocket PC 2002, men vil blant annet inkludere støtte for trådløse teknologier som Wi-Fi og Bluetooth.

Den virkelige fornyelsen av operativsystemet ventes ikke å skje før til neste år, når versjonen som foreløpig har kodenavnet Magneto, kommer ut. Det ventes da forbedret telefonifunksjonalitet, slik som mer intuitive oppringingsmuligheter. Det ventes også å være mer fleksibelt slik at det kan benyttes av flere ulike typer enheter, slik som husholdningsapparater.

Ifølge News.com ventes det at blant annet Hewlett-Packard vil annonsere nye iPaq-produkter som tar i bruk Pocket PC 2003 og som har Bluetooth-støtte i maskinvaren.

Pocket PC-operativsystemet vinner stadig nye markedsandeler og benyttes nå av mer enn 30 ulike produsenter av håndholdte enheter. Ifølge News.com ligger kun Palm foran Microsoft i dette markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra