Pocket PC 2003 kommer trolig i juni

Ryktene sier at Microsoft skal lansere ny versjon av Windows for lommemaskiner om to uker. HP er klare med nye maskiner.

Ryktene sier at Microsoft skal lansere ny versjon av Windows for lommemaskiner om to uker. HP er klare med nye maskiner.

Ifølge News.com hevder kilder med tilknytning til Microsoft at selskapet vil lansere en ny utgave av selskapets PDA-operativsystem Pocket PC, den 23. juni i år.

    Les også:

Pocket PC 2003 - også kjent under kodenavnet Ozone, ventes ifølge News.com ikke være noen stor oppgradering fra Pocket PC 2002, men vil blant annet inkludere støtte for trådløse teknologier som Wi-Fi og Bluetooth.

Den virkelige fornyelsen av operativsystemet ventes ikke å skje før til neste år, når versjonen som foreløpig har kodenavnet Magneto, kommer ut. Det ventes da forbedret telefonifunksjonalitet, slik som mer intuitive oppringingsmuligheter. Det ventes også å være mer fleksibelt slik at det kan benyttes av flere ulike typer enheter, slik som husholdningsapparater.

Ifølge News.com ventes det at blant annet Hewlett-Packard vil annonsere nye iPaq-produkter som tar i bruk Pocket PC 2003 og som har Bluetooth-støtte i maskinvaren.

Pocket PC-operativsystemet vinner stadig nye markedsandeler og benyttes nå av mer enn 30 ulike produsenter av håndholdte enheter. Ifølge News.com ligger kun Palm foran Microsoft i dette markedet.

Til toppen