Podcast av værmelding med syntetisk tale

Yr.no er tilgjengelig både som tekst og som lydfiler.

Podcast av værmelding med syntetisk tale

Yr.no er tilgjengelig både som tekst og som lydfiler.

Som første aktør i Norden, lanserer VoiceASP podcasting av rss-feeds med syntetisk tale.

Podkastene (lydfiler i MP3-format) er særlig egnet for svaksynte og andre som har problemer med å forstå varslene i skriftlig form.

Lydfilene blir laget av en datamaskin, som leser tekstvarslene fra yr.no. Tjenesten leveres av firmaet VoiceASP.

- Med den interesse vi ser for tradisjonell podcasting samt utbredelsen av MP3-spillere av ulike typer, tror vi at dette blir en ny viktig kanal for nyhetsformidlere og offentlige institusjoner, sier daglig leder i VoiceASP, Stein Stølen.

Brukergruppen er i første rekke den «mobile» forretningsmann som vil lytte på sitt utvalg av nyheter i bilen, eller på bussen, men også lesesvake grupper vil sikkert benytte seg av tilbudet, tror Stølen.

Nyhetene oversettes ved syntetisk tekst-til-tale med talesyntesen Kari fra AcapelaGroup. Selv om det skal være en høykvalitets talesyntese med naturlig tonefall, kan mange oppleve dette som en «innlest» stemme.

Voice_feedcaster er kommersielt tilgjengelig fra 1. oktober.

Enkelte brukere har problemer med å åpne lydfilene med Internet Exlorer. Dersom man ikke får opp lydfilene kan man kopiere lenka til varselet og lim det inn i, for eksempel Windows Media Player, Itunes eller et annet lydavspillingsprogram.

Til toppen