JUSS OG SAMFUNN

Pointcast knekker nettet

Nettkasteren Pointcast står for nærmere 20 prosent av all trafikk på Internett, til tross for at tjenesten bare brukes av tolv prosent av nettbrukerne. Dette viser en undersøkelse laget av Optimal Networks Inc.

Morten Øverbye
14. apr. 1997 - 13:00

Undersøkelsen ble foretatt blant 4.000 nettbrukere som besøkte nærmere 95.000 forskjellige nettsteder i løpet av en fire måneders periode i fjor. Resultatene ble offentliggjort under World Wide Web Consortiums konferanse i California i forrige uke.

De viser at nettkasteren Pointcast, som brukes av tolv prosent av nettbrukerne, skaper 18 prosent av all trafikk på Internett. Dette betyr at tjenesten bruker mer båndbredde enn Netscapes nettsted, som ligger som nummer to på listen med tolv prosent av all trafikk.

Den lille brukergruppen til Pointcast bruker mye båndbredde på grunn av den kontinuerlige og ukontrollerte oppdateringen tjenesten benytter, heter det i rapporten. Optimal Networks anbefaler i rapporten tettere overvåking av Pointcast fremover, samt at serverene på Internett settes opp til å mellomlagre data, for å lette trafikk-korkene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.