Pointsec sikrer bedriftens smarte mobiler

Pointsec Mobile Technologies lanserer en forbedret versjon av sin sikkerhetsløsning for Symbian OS.

Pointsec Mobile Technologies lanserer en forbedret versjon av sin sikkerhetsløsning for Symbian OS.

Pointsec Mobile Technologies, Protect Datas datterselskap, lanserer versjon 2.0 av sin sikkerhetsløsning for Symbian OS. Den gir bedriftsbrukere av Sony Ericssons smartphones, P800 og P900, samme sikkerhetsnivå som Pointsec allerede tilbyr for mobile plattformer som Palm og Pocket PC.

I den nye versjonen for Symbian inngår full støtte for blant annet sentral administrasjon, brukervennlige passord med bilder, samt fjernhjelp. Det gjør det trygt for selskaper la sine mobile brukere utnytte smarte mobiler som en del av IT-infrastrukturen, ved å behandle dem på samme måte som PDA-er når de skal oppbevare følsom informasjon.

Pointsec for Symbian OS krypterer automatisk alle filer før de lagres på en enhet. Filene dekrypteres automatisk når de åpnes igjen, uten merkbar ytelsesreduksjon for brukeren. Krypteringen gir en heldekkende beskyttelse som omfatter eksempelvis SMS, e-post, Word-filer og PowerPoint-presentasjoner. Pointsecs løsning beskytter også informasjon som lagres på utskiftbare minnekort. Den nye 2.0-versjonen gir også støtte for sentral administrasjon med Pointsec-profiler, slik at alle mobile brukere kan omfattes av organisasjonens sikkerhetspolicy. Symbian-brukere får tilgang til fjernhjelp, med tilgang til direkte støtte fra IT-support hvis deres utstyr skulle bli låst (eksempelvis når feil passord er angitt gjentatte ganger). Gjennom en sikker prosedyre kan passordet tilbakestilles så krypterte data og minnekort blir tilgjengelige igjen.

Pointsecs patentsøkte innloggingssystemer, PicturePIN og QuickPIN, som erstatter vanlige passord med bokstaver og sifre med symboler som er enkle å huske, gjør det mulig å innføre obligatorisk tilgangskontroll til hver mobil på en måte som skal oppleves som enkel og brukervennlig.

Løsningen er tilgjengelig omgående for Sony Ericsson P800 og P900. Støtte for andre Symbian OS-baserte produkter kommer senere i 2004.

Til toppen