Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Nintendo har økt sin markedsverdi med rundt 12 milliarder dollar siste uken. Alt takket være megasuksessen med Pokémon Go.
Nintendo har økt sin markedsverdi med rundt 12 milliarder dollar siste uken. Alt takket være megasuksessen med Pokémon Go. (Bilde: Mark Kauzlarich, Reuters / NTB scanpix)

Dagen etter at Pokémon Go tok over som USAs mest populære mobilspill noensinne, gikk Nintendo-aksjen opp med 16 prosent etter åpning på Tokyo-børsen.

Nintendo-spillet har tatt verden med storm etter at det ble lansert i forrige uke, og onsdag ble det klart at det har vippet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Aksjen opp over 50 prosent

Siden lanseringen har Nintendo-aksjen økt med over 50 prosent og ifølge Mashable har spillet nå over 21 millioner daglige brukere.

Nettavisen skriver at det bare tok noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og at spillet spås å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Pokémon Go er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Da gjør du slik: Installer Pokémon Go med enkle trinn (Tek.no)

Skader og ulykker

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

Les også: Nintendo klatret rett til topps i Google Play og Apple App Store

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen