Nintendo har økt sin markedsverdi med rundt 12 milliarder dollar siste uken. Alt takket være megasuksessen med Pokémon Go. (Bilde: Mark Kauzlarich, Reuters / NTB scanpix)

Pokémon-feber sender Nintendo-aksjen til himmels

Dagen etter at Pokémon Go tok over som USAs mest populære mobilspill noensinne, gikk Nintendo-aksjen opp med 16 prosent etter åpning på Tokyo-børsen.

Nintendo-spillet har tatt verden med storm etter at det ble lansert i forrige uke, og onsdag ble det klart at det har vippet Candy Crush Saga fra tronen som det største mobilspillet i USA noensinne.

Aksjen opp over 50 prosent

Siden lanseringen har Nintendo-aksjen økt med over 50 prosent og ifølge Mashable har spillet nå over 21 millioner daglige brukere.

Nettavisen skriver at det bare tok noen dager for spillet å få flere brukere en sjekkeappen Tinder, og at spillet spås å kunne bli større enn apper som Snapchat og Google Maps i popularitet.

Pokémon Go er kun blitt lansert i USA, Australia og New Zealand, men også et stort antall norske brukere har skaffet seg spillet gjennom teknisk triksing.

Da gjør du slik: Installer Pokémon Go med enkle trinn (Tek.no)

Skader og ulykker

Spillet er basert på GPS-lokalisering og 3D-grafikk, og lar spillerne via mobilkameraet jakte på lommemonstre i nærområdene rundt seg. Den ivrige jakten har allerede resultert i ankelskader, ulykker i svingdører og sammenstøt med trær – samt et tilfelle der en spiller fant en død person.

I USA har politiet oppfordret mobilspillere til å holde seg unna steder som er vanskelig tilgjengelig eller som kan innebære fare, og folk oppfordres også til å passe seg for kriminelle som kan utnytte monsterjegerne.

Les også: Nintendo klatret rett til topps i Google Play og Apple App Store

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen